Rata salbatica la tava
PrinteazaRata salbatica la tava din: rata, slanina, untura, otet, vin, cartofi.
- 2 raţe sălbatice
- marinată de vânat
- slănină
- untură
- oţet
- vin
- cartofi
Mod de preparare:
Curăţăm şi spălăm bine 2 raţe sălbatice, le ţinem 2 zile într-o marinată de vânat, apoi le scoatem, le sărăm puţin şi le împănăm cu slănină.
Le lăsăm să stea cam o jumătate de ceas, apoi le punem într-o tavă unsă cu untură, adăugăm 5 linguri apă, şi puţin oţet.
Dăm tava la cuptor; din când în când întoarcem bucăţile, le stropim cu zeamă din tavă şi adăugăm puţin vin.
După ce s-au rumenit, le tăiem bucăţi, le servim cu sosul din tavă şi garnitură de cartofi prăjiţi.
Pofta buna!