Rata salbatica la tava

Printeaza

Rata salbatica la tava din: rata, slanina, untura, otet, vin, cartofi.

Ingrediente:Rata salbatica la tava

  • 2 raţe sălbatice
  • marinată de vânat
  • slănină
  • untură
  • oţet
  • vin
  • cartofi

 

Mod de preparare:

Curăţăm şi spălăm bine 2 raţe sălbatice, le ţinem 2 zile într-o marinată de vânat, apoi le scoatem, le sărăm puţin şi le împănăm cu slănină.

Le lăsăm să stea cam o jumătate de ceas, apoi le punem într-o tavă unsă cu untură, adăugăm 5 linguri apă, şi puţin oţet.

Dăm tava la cuptor; din când în când întoarcem bucăţile, le stropim cu zeamă din tavă şi adăugăm puţin vin.

După ce s-au rumenit, le tăiem bucăţi, le servim cu sosul din tavă şi garnitură de cartofi prăjiţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.