Rata salbatica marinata cu arpagic si ciuperci cu garnitura de galuste de cartofi cu pesmet
PrinteazaRata salbatica marinata cu arpagic si ciuperci cu garnitura de galuste de cartofi cu pesmet
- 2 raţe a 800 g
- 300 g arpagic
- 100 g zarzavat
- 150 g ulei
- 300 g cartofi
- 2 ouă
- 2 linguri făina
- sare
- piper
- cimbru
- pesmet
- 1 pahar vin
- 250 g ciuperci
- 1 lingură bulion
- 1/21 supă
Mod de preparare:
După ce raţele au stat în marinată, se usucă cu un şervet şi se dau la cuptor încins cu sare, piper, grăsime şi puţină apă, 15 minute.
Separat se face rintaş cu 50 g ulei, 3/4 lingură făină, zarzavatul din marinată, apoi se stinge cu supă, bulion, vin, sare, piper, puţin zahăr şi cimbru şi se fierbe 15 minute. Se strecoară peste raţele tăiate sferturi şi se mai fierb împreună 35 minute.
Pe parcurs se spune arpagicul sotat cu ciupercile tăiate felii groase. Se serveşte în platou adînc sau legumieră.
Separat se servesc găluştele de cartofi cu pesmet prăjit în grăsime cartofi fierţi daţi prin sită, amestecaţi cu 1 /2 lingură făină şi 2 ouă, se fac găluştele, se fierb în apa clocotită cu sare, 10 minute, se strecoară şi se dau prin pesmet prăjit în grăsime.
Pofta buna!