Rata salbatica marinata cu garnitura de piure de cartofi si bureti sotati cu ceapa
PrinteazaRaţa sălbatică marinată cu garnitură de piure de cartofi şi bureţi sotaţi cu ceapă din: rate, vin rosu, slanina afumata, sare, piper, cimbru, zarzavat, ceapa, faina, cartofi, lapte, unt, bureti.
Poate te intereseaza si Salată caldă de raţă sălbatică, cu măsline şi oţet balsamic
- 2 raţe a 800-900 g
- 1 pahar vin roşu
- 100 g slănină afumată
- sare
- piper
- cimbru
- 100 g zarzavat
- 1 ceapa
- 1/2 lingură făină
- 500 g cartofi
- 1 pahar lapte
- 40 g unt
- 400 g bureţi
Mod de preparare:
După ce raţele au fost bine curăţate, se pun într-un vas la marinat 24 ore cu vin, ceapa tocată
şi zarzavatul tăiat. A doua zi se învelesc cu slănină tăiată felii subţiri şi se leagă cu sfoară subţire.
Se dau la cuptor cu zarzavatul şi ceapa din marinată, sare, piper, cimbru. Cînd sant gata se scot, se face sosul în care se mai adaugă făină, supă şi vinul din marinată şi se strecoară.
Raţele se taie bucăţi şi se aranjează pe platou, garnisite cu piure de cartofi şi cu bureţii sotaţi cu ceapă.
Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.
Pofta buna!
Interesanta reteta asta cu rata salbatica
Foarte buna rata marinata.