Rata salbatica marinata cu garnitura de piure de cartofi si bureti sotati cu ceapa

Printeaza

Raţa sălbatică marinată cu garnitură de piure de cartofi şi bureţi sotaţi cu ceapă din: rate, vin rosu, slanina afumata, sare, piper, cimbru, zarzavat, ceapa, faina, cartofi, lapte, unt, bureti.

Poate te intereseaza si Salată caldă de raţă sălbatică, cu măsline şi oţet balsamic

Ingrediente:Raţa sălbatică marinată cu garnitură de piure de cartofi şi bureţi sotaţi cu ceapă

  • 2 raţe a 800-900 g
  • 1 pahar vin roşu
  • 100 g slănină afumată
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 100 g zarzavat
  • 1 ceapa
  • 1/2 lingură făină
  • 500 g cartofi
  • 1 pahar lapte
  • 40 g unt
  • 400 g bureţi

 

Mod de preparare:

După ce raţele au fost bine curăţate, se pun într-un vas la marinat 24 ore cu vin, ceapa tocată

şi zarzavatul tăiat. A doua zi se învelesc cu slă­nină tăiată felii subţiri şi se leagă cu sfoară subţire.

Se dau la cuptor cu zarzavatul şi ceapa din marinată, sare, piper, cimbru. Cînd sant gata se scot, se face sosul în care se mai adaugă făină, supă şi vinul din marinată şi se strecoară.

Raţele se taie bucăţi şi se aranjează pe platou, garnisite cu piure de cartofi şi cu bureţii sotaţi cu ceapă.

Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Interesanta reteta asta cu rata salbatica

  2. Foarte buna rata marinata.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.