Rata (sau purcel) pe varza acra

Printeaza

Rata (sau purcel) pe varza acra din: varza acra, rata, slanina afumata, piper, dafin.

 

Ingrediente:

 

Mod de preparare Rata (sau purcel) pe varza acra:

Se curăţă şi se spală raţa. Varza se desface foi şi se spală în câteva ape calde ca să iasă sarea.

Apoi se pun patru-cinci foi una peste alta, se fac rulou şi se ttie subţiri ca tăiţeii. Slănina se taie bucăţele şi se amestecă cu varza.

Se fierbe în cratiţă cu zeamă de came sau apă, 40 de minute. Apoi se pune raţa, se acoperă cu varza şi se dă totul la cuptor, acoperite cu un capac.

Se pun boabe de piper şi foi de dafin. Când raţa s-a înmuiat, se scoate peste varză, să se rumenească.

Varza trebuie bine scăzută. Când este gata se serveşte.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.