Rata cu slanina, ciuperci si smantana

Printeaza

Rata cu slanina, ciuperci si smantana din: raţă, slănină, untură, ciuperci, ceapă, usturoi, dafin, smantana, lamaie, sare.

Rata cu slanina, ciuperci si smantana

Ingrediente:

  • 1 raţă
  • 50 g slănină
  • 2 linguri untură
  • 200 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 foaie dafin
  • 2-3 linguri smântână
  • 1/2 lămâie
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Raţa o cureţi, o speli, o presari cu sare şi o împănezi cu bucăţile de slănină, după care o prăjeşti înăbuşit cu o lingură de untură.

In restul de untură căleşti ciupercile spălate şi tăiate felii, adaugi ceapa şi usturoiul tocate mărunt, foaia de dafin, piperul şi coaja de lămâie.

Pui câteva linguri de apă şi fierbi la foc mic, timp de 20 de minute. Când raţa este uşor rumenită, o scoţi şi o tai bucăţi.

Sosul rămas de la friptură îl stingi cu smântână, subţiată cu puţină supă sau apă, şi torni peste ciuperci, continuând fierberea 15 minute.

Adaugi apoi bucăţile de raţă şi zeama de lămâie. Serveşti cu garnitură de cartofi.

 

 

Rata cu slanina, ciuperci si smantana

 

Carne Rata

Confit de Rață

Confit de Rață din: pulpe de rata, sare, piper, usturoi, frunze de dafin, rozmarin, untdelemn, cartofi, ulei, sare, piper, legume. Ingrediente: Pentru confit de rață: 4 pulpe de rață Sare și piper proaspăt măcinat, după gust 4 căței de usturoi, zdrobiți 4 frunze de dafin 4 crenguțe de rozmarin 500 g de untdelemn (grasime de […]

Carne Rata

Salată cu Piept de Rață, Fructe de Pădure și Dressing de Portocale

Salată cu Piept de Rață, Fructe de Pădure și Dressing de Portocale din: piept de rata, fructe de padure, mix de salata, ceapa rosie, nuci coapte, sare, piper, zeama de portocala, miere, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: Pentru salată: 2 piepturi de rață 200 g de fructe de pădure proaspete (zmeură, afine, […]

 

Rata cu spanac

Rata cu spanac

Rata cu spanac din: piept de rata dezosat, spanac, ulei, ceapa, ardei gras, nucsoara, scortisoara, cimbru, lamaie, malai, sare, piper. Ingrediente: 800 g piept de rata dezosat 1 kg spanac verde 100 ml ulei 1 ceapa potrivita 1 ardei gras rosu 1 varf de cutit de nucsoara 1 varf de cutit scortisoara 1 lingurita rasa […]

 

1 comentariu

  1. Bianca Varlan

    O sa icnerc si eu reteta asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.