Rata cu smantana

Printeaza

Rata cu smantana din: rata, smantana, sare, piper, unt, lamaie.

Ingrediente:Rata cu smantana

  • 1 raţă
  • 1 pahar cu smântână
  • sare
  • piper boabe
  • 2 linguri cu unt
  • lamaie

 

Mod de preparare:

Curăţaţi vânatul de pene, pârliţi-l pe foc mare, apoi frecaţi raţa uşor cu puţin mălai. Spălaţi-o şi goliţi-o de intestine şi de maruntaie, spalaţi-o in nou si săraţi-o pe dinăuntru.

Ungeţi-o cu unt cald, acoperiţi-o cu felii subţiri de lămâie si puneţi pasărea în tava de friptură cu 1 cană de supa şi piper boabe.

Frigeţi la foc potrivit, întoarceţi după 60 minute şi scoateţi-o din cuptor atunci când carnea a căpătat o nuanţă uşor aurie.

Serviţi-o tăiată bucăţi, acoperita cu smântână proaspătă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.