Rata cu smantana
PrinteazaRata cu smantana din: rata, smantana, sare, piper, unt, lamaie.
- 1 raţă
- 1 pahar cu smântână
- sare
- piper boabe
- 2 linguri cu unt
- lamaie
Mod de preparare:
Curăţaţi vânatul de pene, pârliţi-l pe foc mare, apoi frecaţi raţa uşor cu puţin mălai. Spălaţi-o şi goliţi-o de intestine şi de maruntaie, spalaţi-o in nou si săraţi-o pe dinăuntru.
Ungeţi-o cu unt cald, acoperiţi-o cu felii subţiri de lămâie si puneţi pasărea în tava de friptură cu 1 cană de supa şi piper boabe.
Frigeţi la foc potrivit, întoarceţi după 60 minute şi scoateţi-o din cuptor atunci când carnea a căpătat o nuanţă uşor aurie.
Serviţi-o tăiată bucăţi, acoperita cu smântână proaspătă.
Pofta buna!