Rata in sos aromat
PrinteazaO reteta de rata in sos aromat din: rata, vin rosu, caise confiate, bacon, scortisoara, cuisoare, coniac, unt, rozmarin, cimbrisor, sare si piper.
- 1 raţă
- 100 ml vin roşu
- 100 g caise confiate
- 150 g bacon
- 1 baton de scorţişoară
- 2 cuişoare
- 50 ml coniac
- 100 g unt
- 2 crenguţe cu rozmarin
- 1 crenguţă cu cimbrişor
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-un castron, pune vinul cu batonul de scorţişoară, cuişoa- rele şi caisele confiate. Lasă la rece 30 de minute. Spală raţa, tamponeaz-o cu un şervet curat şi îndepărtează aripile şi spatele, astfel încât sâ rămână doar pieptul şi pulpele. Condimentează cu sare şi piper şi prinde pulpele la spate cu aţă de bucătărie.
Intr-o tavă unsă cu unt, aşază raţa pe crenguţele de rozmarin şi cimbrişor. Stropeşte cu vin şi lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ două ore.
Din când în când, stropeşte cu sosul din tavă. Dacă scade prea mult, toarnă puţină apă. Cu zece minute înainte de a opri focul, împachetează raţa in fâşii de bacon şi stropeşte cu coniac. Serveşte alături de caise confiate. E foarte bună alături de morcovi mici traşi în unt.
Rata in sos aromat
Pofta buna!