Rata in sos de coniac
PrinteazaRata in sos de coniac din: rata, ceapa, portocale, coniac, sos de soia, unt si sare.
- 1 rata
- 6 cepe mici
- 3 portocale
- 50 ml coniac
- 3 linguri cu sos de soia
- 1 lingura cu unt
- sare
Mod de preparare:
Taie pasarea: scoate bucatile de piept de pe os fara sa tai pielea si pulpele. Pune pulpele si spatele la fiert in apa cu sare 45 de minute. Cresteaza pielea ramasa pe piept, da-o cu sare si pune-o la frigider.
Cand pulpele sunt aproape fierte, scoate-le pe un servet. intr-o tigaie de teflon, rumeneste pieptul: mai intai partea grasa, iar dupa ce capata o culoare aramie, intoarce-l.
Intr-o tava tapetata cu hartie-pergament, asaza pieptul, pulpe si celelalte bucati si da totul la cuptor incins 15 minute. Cat timp sta rata la cuptor, pregateste sosul.
In grasimea ramasa de la piept pune putiin unt si caleste cepele taiate in doua sau intregi (in functie de marime) pana ce devenim sticloase, apoi toarna coniacul, sosul de soia si zeama de portocala.
Amesteca si lasa sa capete consistenta. Scoate carnea pe un platou si pune unt deasupra. Serveste rata alaturi de sos si garnitura de varza rosie tocata cat mai marunt.
Rata in sos de coniac
Pofta buna!
cu putina miere adaugata parca e si mai buna 🙂