Rata in sos de mere
PrinteazaRata in sos de mere din: mere, cidru, supa de pasare, miere, piept de rata, cartofi, unt si sare.
- 4 mere
- 400 ml cidru
- 400 ml supă de pasăre
- 2 linguri miere
- 4 piepți de rață
- 8 cartofi
- 100 g unt
- sare
Mod de preparare:
Se decojesc merele, se curăță de cotoare și se înfășoară în folie de aluminiu. Se coc 30 min. în cuptorul încins la 180 °C. Apoi se așază într-o cratiță și se acoperă cu cidru și supă de pasăre. Se dă în clocot, până ia naștere un piureu. Apoi se reduce focul și se lasă să se îngroașe sosul, amestecând încontinuu. În final, se potrivește de gust cu miere și sare.
Se sărează piepții de rață; se crestează pielea în mai multe locuri cu un cuțit ascuțit. Se încinge o tigaie fără grăsime și se așază piepții cu partea cu pielea în jos. Se prăjesc 4 min. la foc iute, apoi se reduce focul și se mai prăjesc 6 min. Apoi se întorc și se mai prăjesc 6 min. și pe partea cealaltă. Se întorc din nou pe partea cu pielea și se prăjesc crocant în grăsimea rezultată prin topire.
Se scot piepții din tigaie și se lasă să se odihnească pe un tocător de lemn Se taie felii transversale; se servesc cu spanac proaspăt și sosul de mere cald, eventual și cu piure de cartofi.
Rata in sos de mere
Pofta buna!