Rata cu sos picant
PrinteazaRata cu sos picant din: rata zahar, unt, cartofi, oua, faina, sos, zarzavat, vin, cuisoare, pere, crutoane, sare, piper.
- 1 raţă de 1,750 kg
- sare
- piper
- 40 g zahăr
- 50 g jeleu de coacăze
- 150 g unt
- 300 g cartofi
- 2 ouă
- 1 lingură cu făină
- 2 linguri cu sos brun
- 1/3 l supă
- 100 g zarzavat
- 1 pahar cu vin roşu
- 4 cuişoare
- 6 pere
- 12 crutoane
Mod de preparare:
Pregătiţi raţa obişnuit ca pentru orice friptură. Puneţi-i apoi sare, piper, 40 g unt, zarzavatul tăiat şi puţină apă.
Fierbeţi-o 15 minute. Când raţa este frumos rumenită pe toate feţele, puneţi-o în alt vas. Sosul strecuraţi-l, puneţi-i vin roşu.
Intre timp curăţaţi perele, îndepărtaţi-le căsuţa cu sâmburi, tăiaţi-le în jumătăţi şi fierbeţi-le în puţină apă.
Dacă perele sunt din soiul pergamute, puneţi-le într-o tavă unsă cu unt, presăraţi-le cu zahăr şi daţi-le la cuptor pentru 10-15 minute. Infigeţi cuişoarele în pere.
Tranşaţi friptura de raţă, puneţi-o pe platou, garnisiţi-o cu cartofi şi perele pe crutoane. In locul din care au fost scoase seminţele puneţi jeleu de coacăze.
Aduceţi preparatul la masă pe platou decorat şi stropit cu sos.
Pofta buna!