Rata cu sos de portocale
PrinteazaRata cu sos de portocale din: piept de rata, suc de portocale, ghimbir, miere, unt, varza de bruxelles, ulei, sare si piper.
- 1 piept de rata
- 1 cana cu suc de portocale
- 1 lingurita cu ghimbir ras
- 2 linguri cu miere
- 1 lingura cu unt
- 250 g varza de bruxelles
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie pieptul de raţă în două. Crestează-I şi condimentează-l cu sare şi piper. într-o tigaie, aşază Pucătile de piept cu pielea în jos şi rumeneşte-le trei minute. întoarce-le pe partea cealaltă şi lasă-le cel mult un minut. Scoate-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi ţine-le la cuptor, la foc redus, zece minute.
In grăsimea rămasă, sotează ghimPirul pret de un minut. Adaugă mierea şi sucul de portocale. După câteva minute, pune untul şi lasă pe foc până ce sosul capătă consistenţă. Feliază carnea şi aşaz-o pe farfurii alături de frunze de varză- de-Bruxelles opărite separat şi serveşte cu sosul de portocale.
Rata cu sos de portocale
Pofta buna!
Imi place, imi place la nebunie
Vreau si eu din rata astaaaaaaaa