Raţă cu sos de prune în aluat

Printeaza

O reteta de rata cu sos de prune in aluat din: radacina de ghimbir, sos de soia, sos de prune, ulei de arahide, miere, pulpe de rata, ceapa verde, aluat, faina si 1 ou.

Ingrediete:Raţă cu sos de prune în aluat

  • 0 jumătate de rădăcină de ghimbir proaspăt, de un deget, rasă
  • 3 linguri de sos de soia uşor
  • 3 linguri de sos de prune
  • 1 lingură de ulei de arahide
  • 3 linguri de miere
  • 2 pulpe de raţă, cu piele
  • 2 cepe verzi, tăiate fin
  • 375 g aluat gata preparat
  • puţină făină pentru masa de lucru
  • 1 ou bătut

 

Mod de preparare:

Se amestecă într-un bol adânc ghimbirul, sosul de soia şi cel de prune, uleiul şi mierea. Se adaugă în bol pulpele de raţă, întorcându-le pentru a le glazura. Se acoperă vasul şi se pune la răcit 20 de minute.

Se încinge cuptorul la 140°C. Se aşază pulpele de raţă într-o tavă nonaderentă şi se pun la cuptor 1 oră şi jumătate până când se rumenesc şi devin crocante. între timp, marinada care a rămas se pune într-o cratiţă mică şi se dă în clocot 2 minute, apoi se lasă a răcit. Când raţa se răceşte suficient pentru a putea fi manevrată, se înlătură pielea şi se mărunţeşte carnea.

Carnea se amestecă cu marinada rece şi cu ceapa verde. 3 Se întinde foitajul pe o suprafaţă presărată cu faină până când devine suficient de mare pentru a putea decupa din el 10 discuri folosind o formă cu diametrul de 9-10 cm.

Se pun 2 linguriţe din umplutura cu raţă în mijlocul fiecărui disc, se ung cu ou marginile acestuia, apoi se împătureşte fiecare disc în două, pe mijloc, apăsând pentru a-l sigila.

Se va obţine un foitaj umplut, în formă de semilună Dacă vă rămâne raţă, puteţi face câteva ruloui umplute. Se ung cu ou găluştele şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc 15-20 de minute pana ce se rumenesc, si cu 5 minute mai mult decat au fost inghetata in prealabil.

Raţă cu sos de prune în aluat

Raţă cu sos de prune în aluat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.