Piept de Rață cu Sos de Miere și Lavandă din: piept de rata, sare, piper, ulei, miere, otet, lavanda, amidon. Explorând granițele între rafinament și inovație culinară, pieptul de rață cu sos de miere și lavandă reprezintă o îmbinare spectaculoasă de gusturi și arome. Această rețetă transformă o cină obișnuită într-o experiență culinară memorabilă, unde […]
Rată cu sos de smântână şi piper
PrinteazaRată cu sos de smântână şi piper din: piept de rata, unt, coniac, smantana, boabe de piper verde si piper negru macinat.
Ingrediente:
- 6 bucati piept de rata, cu pielea crestata in forma de gratar (scoate cu o ora inainte de preparare)
- 1 lingura unt
- 125 ml coniac
- 250 ml smantana grasa
- 100 ml smantana cu continut scazut de grasime
- 1 lingura boabe de piper verde
- 1 1/2 lingurita piper negru macinat (sau chiar doua pentru un gust mai picant)
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 6/200’C. Perpeleşte pieptul de raţă într-o tigaie încăpătoare, până se rumeneşte. întoarce carnea de pui, adaugă unt şi sotează 30 sec. la de pe foc şi pune carnea într-o tavă de copt.
Coace 10 min, apoi lasă să se aşeze 10 min.
Scurge toată grăsimea de pasăre şi arunc-o, apoi adaugă în tigaie ţoniac şi lasă să dea în clocot, în timp ce cu o spatulă desprinzi toate resturile de carne lipite de tavă.
Adaugă apoi, amestecând continuu, cele două tipuri de smântână, boabele de piper şi piperul măcinat; adaugă sare după gust.
Taie felii pieptul de raţă şi serveşte-l cu sosul preparat mai sus. Serveşte cu legume coapte.
Rată cu sos de smântână şi piper
Pofta buna!
Pofta buna!
as manca niste carne de rata, n-am mai mancat demult
Nu am mancat rata pana acum!
am mancat cu carne de pui, cred ca-i buna si cu rata
In afara de rata, sosul ala de smantana si piper face totul
am niste piept de rata, o sa-l fac cu sos de smantana si piper
Vreau si eu o bucata de rata
Arata intr-un mare fel rata asta
Nu prea-mi place reteta asta