Carne de urs în sos de piper verde – Acest fel de mâncare combină gustul intens al cărnii de urs cu rafinamentul unui sos clasic franțuzesc, oferind o experiență de neuitat. Ingrediente: Carne de urs (500 g): Tăiată în medalioane, pentru o frigere rapidă. Piper verde în saramură (30 g): Aduce un plus de picant […]
Rată cu sos de vin
PrinteazaRată cu sos de vin din: piept de rata, ciuperci, ceapa, unt, vin alb, concentrat de gaina, smantana, boabe de piper rosu si sare.
Ingrediente:
- 2 bucati piept de rata
- 500 g ciuperci proaspete
- o ceapa alba
- 100 g unt
- 200 ml vin alb
- o lingura concentrat de gaina
- 200 ml smantana slaba
- o lingura boabe de piper rosu
- sare
Mod de preparare:
Ceapa se căleşte în 50 g unt topit şi când devine translucidă se adaugă picioruşele ciupercilor tăiate rondele.
După ce-şi lasă apa, se adaugă vinul şi concentratul de găină. Se pun smântână, sarea si boabele de piper roşu.
lasă-să fiarbă 15 minute până devine gros.
Cărnii i se fac câteva tăieturi pe partea grasă şi se pune la prăjit într-o tigaie.
lasă 7 minute pe partea grasă şi apoi 5 minute pe partea cealaltă. Cât se prăjeşte carnea, ciupercile se feliază şi se călesc în restul de unt.
După ce apa pe care şi-o lasă s-a evaporat, sunt gata.
Pieptul se taie felii care se aşază pe platoul de servit. Pe lângă ele se pun ciupercile şi se aduce totul la masă stropit cu sos.
Rată cu sos de vin
Pofta buna!
File de Păstrăv in Crustă Crocantă de Tarhon și Lămâie
File de Păstrăv in Crustă Crocantă de Tarhon și Lămâie: o rețetă simplă și rafinată, ideală pentru cinele rapide, dar pline de savoare. Păstrăvul, un pește cu o textură delicată și un gust fin, se combină perfect cu aroma proaspătă și ușor piperată a tarhonului și aciditatea răcoritoare a lămâii. Crusta crocantă adaugă un contrast […]