Rata la tigaie cu scortisoara si anason
PrinteazaRata la tigaie cu scortisoara si anason din: raţă de aproximativ, făină albă de grâu, ouă, sos de soia, sare, vin de gătit, rădăcină de ghimbir, ulei de arahide, piper, anason, scorţişoară.
- 1 raţă de aproximativ 2 – 2,5 kg
- 3 linguri cu vârf făină albă de grâu
- 2 ouă
- 5 linguri sos de soia
- 1 lingură sare
- 2 linguri vin de gătit
- 5 cm rădăcină de ghimbir
- 4 ceşti ulei de arahide
- 1 linguriţă piper
- anason
- scorţişoară pisată fin
Mod de preparare:
Se aşază raţa pe lateral pe masă, cu spatele spre dreapta. Se înfige cuţitul aproape de coadă şi se taie în lungul spatelui, până la gât.
Din aceeaşi mişcare, se întoarce vârful cuţitului şi se despică gâtul.
Se sedate guşa şi se taie ciocul, labele şi vârful aripilor. Se spală bine raţa. Se sparg ouăle într-un vas; se bat bine şi se adaugă făina.
Se amestecă bine, adăugându-se patru linguri de ulei de arahide.
Se amestecă bine. Se scufundă raţa într-o oală cu apă rece. Se pune la fiert, la foc iut.
Se spumează şi se adaugă sosul de soia, sarea, vinul de gătit, ghimbirul, piperul, anasonul şi scorţişoara şi se lasă să fiarbă, la foc moale, timp de două ore.
Când raţa este bine făcuta, se scoate şi se aşază pe o farfurie. După ce s-a răcit, se dezosează, începând de la piept. (Dacă raţa este bine pătrunsă, operaţiunea va fi extrem de uşoară).
Se bat ouăle într-un castron şi se unge bine raţa, uniform, pe toate părţile.
Se încinge bine uleiul într-o tigaie, se pune raţa şi se mişcă încet (tigaia), până ce se rumeneşte, devenind maroniu-aurie la culoare.
Se scoate raţa din tigaie şi se lasă să se scurgă bine de ulei.
Se taie bucăţi potrivite, se aşază pe platou, se sărează şi se condimentează.
Pofta buna!