Rață la Cuptor în Stil Rustic din: rata, ulei de masline, sare, piper, usturoi, lamaie, rozmarin, frunze de dafin. Descoperă o rețetă unică de rață la cuptor, perfectă pentru orice ocazie. Savoare, tradiție și nutriție – totul într-o singură farfurie! Ingrediente: 1 rață întreagă, curățată (aprox. 1.5 kg) 2 linguri de ulei de măsline Sare […]
Rata umpluta cu ciuperci si ceapa
PrinteazaRata umpluta cu ciuperci si ceapa din: raţă, măruntaie (inimă, ficat, pipotă), ciuperci, ulei, chifla, oua, ceapa, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 raţă
- măruntaie (inimă, ficat, pipotă)
- 1 conservă ciuperci
- ulei
- 1 chiflă
- 2 ouă
- 1 ceapă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi şi speli raţa. O freci cu sare. Fierbi măruntaiele în apă cu un praf de sare. Căleşti ceapa în puţin ulei.
După ce se răcesc măruntaiele, le dai prin maşina de tocat. înmoi chifla în apă şi o scurgi bine.
Adaugi ciupercile pe care le-ai scurs în prealabil şi le-ai tăiat bucăţi, ceapa călită, chifla şi ouăle.
Potriveşti de sare şi piper. Umpli raţa cu acest amestec şi, eventual, îi fogi cu sfoară picioarele.
Incingi cuptorul. Torni puţină apă într-o tavă şi aşezi raţa în ea. Laşi la cuptor până intră furculiţa uşor în carne.
Stropeşti, din când în când, raţa cu sosul format în tavă.
Rata umpluta cu ciuperci si ceapa
Pofta buna!
poate iti place si:
Rață la Cuptor în Stil Rustic
Piept de rata la cuptor cu varza rosie
Piept de rata la cuptor cu varza rosie din: piept de rata, varza rosie, sare, piper, supa de legume, cimbru, napi, mar, otet de mere, nucsoara. Ingrediente: 400 g piept de rață 1 varză roșie mare, de circa 1 kg sare piper 700 ml supă de legume 3 napi 2 rămurele de cimbru sau 2 […]
Pofta buna!