Rata umpluta cu ciuperci champignon
PrinteazaRata umpluta cu ciuperci champignon din: rata, ciuperci, unt, otet, sare, piper, cimbrisor, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 raţă
- 1 kg ciuperci
- 3 cepe
- 4 linguri unt
- 4 linguri oţet
- sare
- piper
- cimbrişor
- pătrunjel verde tocat mărunt
Mod de preparare:
Rata umpluta cu ciuperci champignon: Raţa se curăţă, se spală şi se lasă zece minute în apă fiartă. Ceapa, tăiată felii subţiri şi ciupercile tăiate şuviţe se călesc în unt câteva minute.
Se adaugă pătrunjelul, cimbrişorul, piperul şi sarea. Se stropeşte raţa cu oţet, se umple cu compoziţia preparată anterior şi se coase.
Se pune în tava bine unsă cu unt şi se lasă, în cuptorul bine încălzit înainte, la foc potrivit, aproximativ 30-45 minute.
Pofta buna!