Rata umpluta cu ciuperci si verdeata
PrinteazaRata umpluta cu ciuperci si verdeata din: rata, ciuperci, unt, otet, sare, piper, cimbrisor, patrunjel.
- 1 raţă
- 1 kg ciuperci
- 3 cepe
- 4 linguri unt
- 4 linguri oţet
- sare
- piper
- cimbrişor
- pătrunjel verde tocat mărunt
Mod de preparare:
Raţa se curăţă, se spală şi se lasă zece minute în apă fiartă. Ceapa, tăiată felii subţiri şi ciupercile tăiate şuviţe se călesc în unt câteva minute.
Se adaugă pătrunjelul, cimbrişorul, piperul şi sarea. Se stropeşte raţa cu oţet, se umple cu compoziţia preparată anterior şi se coase.
Se pune în tava bine unsă cu unt şi se lasă, în cuptorul bine încălzit înainte, la foc potrivit, aproximativ trei sferturi de oră.
Pofta buna!