Rata umpluta cu bureti si garnitura de varza rosie
PrinteazaRata umpluta cu bureti si garnitura de varza rosie din: rata, bureti, ceapa, morcov, telina, mar, nucsoara, dafin, unt, bulion, vin, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 raţă mică (1-2 kg)
- bureţi de la congelator sau de la sare
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ţelină
- 1 măr verde
- nucşoară
- 1 frunză de dafin
- 50 g unt
- 2 roşii din bulion
- 50 ml vin roşu sec
- sare
- piper
Mod de preparare:
Căleşti bureţii (desăraţi sau decongelaţi) cu ceapa în unt, adaugi morcovul, ţelina şi mărul rase, roşiile tăiate mărunt, amesteci compoziţia. Speli raţa, o presari cu sare şi o umpli cu compoziţia de bureţi, ungi o cratiţă cu unt, aşezi raţa umplută şi o dai la cuptor pentru o oră şi jumătate.
După ce s-a rumenit o scoţi pe un platou, o aduci la masă cu o garnitură de varză roşie pe care o prepari astfel: Tai mărunt varza, o pui într-o cratiţă, adaugi 3 linguri oţet, 2 linguri miere, 100 ml apă, sucul unei lămâi şi o căleşti la foc mic 50-60 minute.
Pofta buna!