Rata umpluta cu bureti si garnitura de varza rosie

Printeaza

Rata umpluta cu bureti si garnitura de varza rosie

Rata umpluta cu bureti si garnitura de varza rosie din: rata, bureti, ceapa, morcov, telina, mar, nucsoara, dafin, unt, bulion, vin, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 raţă mică (1-2 kg)
  • bureţi de la congelator sau de la sare
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 1 măr verde
  • nucşoară
  • 1 frunză de dafin
  • 50 g unt
  • 2 roşii din bulion
  • 50 ml vin roşu sec
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Căleşti bureţii (desăraţi sau decongelaţi) cu ceapa în unt, adaugi morcovul, ţelina şi mărul rase, roşiile tăiate mărunt, amesteci compoziţia. Speli raţa, o presari cu sare şi o umpli cu compoziţia de bureţi, ungi o cratiţă cu unt, aşezi raţa umplută şi o dai la cuptor pentru o oră şi jumătate.

După ce s-a rumenit o scoţi pe un platou, o aduci la masă cu o garnitură de varză roşie pe care o prepari astfel: Tai mărunt varza, o pui într-o cratiţă, adaugi 3 linguri oţet, 2 linguri miere, 100 ml apă, sucul unei lămâi şi o căleşti la foc mic 50-60 minute.

 

Pofta buna! 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.