Rata umpluta cu ceapa si costita

Printeaza

O reteta delicioasa de rata umpluta cu: carne de porc, oua, ceapa, costita afumata, cartofi, ulei, piper, sare, varza rosie, mere, zahar.

Rata_umpluta_cu_ceapa_si_costita

Rata umpluta cu ceapa si costita

 

Ingrediente:

  • 1 rată de 1,5 kg
  • 300 g carne de porc
  • 2 ouă
  • 50 g ceapă
  • 150 g costiţă afumată
  • 400 g cartofi
  • 150 ml ulei
  • piper
  • sare

Ingrediente garnitură:

    • 800 g varză roşie
    • 100 g mere
    • 75 g ulei
    • 10 g zahăr

Mod de preparare:

Cureţi raţa, o pârleşti, o speli bine, apoi îi scoţi intestinele şi o ştergi cu un prosop. Cureţi cartofii, îi speli, îi tai cuburi şi îi prăjeşti în ulei. Dai carnea de porc prin maşina de tocat şi o amesteci cu ceapa pe care ai curăţat- o mai întâi şi ai tocat-o mărunt.

Adaugi în compoziţie şi ouăle, cartofii prăjiţi, costiţa afumată, tăiată în cubuleţe, sarea şi piperul. Cu această compoziţie umpli raţa, apoi o coşi. Raţa astfel pregătită o ungi cu grăsime, o pui în tavă cu puţină apă şi o introduci în cuptor. In timpul frigerii, stropesti rata cu grăsime.

Rata_umpluta_cu_ceapa_si_costita

Când raţa este friptă, o scoţi din cuptor, îi scoţi umplutura şi o pui pe un platou, iar dea­supra aşezi raţa tranşată. Garniseşti totul cu ciupercile, varza, merele curăţate de coajă şi tăiate julien, toate acestea sotate. Sosul rezul­tat de la frigere îl pui în sosieră şi îl serveşti alături de raţa umplută.

Rata umpluta cu ceapa si costita

Rata umpluta

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Sa-mi opresti si mie din rata asta 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.