Rata umpluta cu ceapa si costita
PrinteazaO reteta delicioasa de rata umpluta cu: carne de porc, oua, ceapa, costita afumata, cartofi, ulei, piper, sare, varza rosie, mere, zahar.
Ingrediente:
- 1 rată de 1,5 kg
- 300 g carne de porc
- 2 ouă
- 50 g ceapă
- 150 g costiţă afumată
- 400 g cartofi
- 150 ml ulei
- piper
- sare
Ingrediente garnitură:
- 800 g varză roşie
- 100 g mere
- 75 g ulei
- 10 g zahăr
Mod de preparare:
Cureţi raţa, o pârleşti, o speli bine, apoi îi scoţi intestinele şi o ştergi cu un prosop. Cureţi cartofii, îi speli, îi tai cuburi şi îi prăjeşti în ulei. Dai carnea de porc prin maşina de tocat şi o amesteci cu ceapa pe care ai curăţat- o mai întâi şi ai tocat-o mărunt.
Adaugi în compoziţie şi ouăle, cartofii prăjiţi, costiţa afumată, tăiată în cubuleţe, sarea şi piperul. Cu această compoziţie umpli raţa, apoi o coşi. Raţa astfel pregătită o ungi cu grăsime, o pui în tavă cu puţină apă şi o introduci în cuptor. In timpul frigerii, stropesti rata cu grăsime.
Când raţa este friptă, o scoţi din cuptor, îi scoţi umplutura şi o pui pe un platou, iar deasupra aşezi raţa tranşată. Garniseşti totul cu ciupercile, varza, merele curăţate de coajă şi tăiate julien, toate acestea sotate. Sosul rezultat de la frigere îl pui în sosieră şi îl serveşti alături de raţa umplută.
Rata umpluta cu ceapa si costita
Pofta buna!
Sa-mi opresti si mie din rata asta 😉