Rata umpluta cu pilaf de raci

Printeaza

 Rata umpluta cu pilaf de raci

Ingrediente:Rata umpluta cu pilaf de raci

  • 1 raţă de 1,750 kg
  • 1 cutie crabi sau raci (20 bucăţi)
  • sare
  • 1/2 linguriţă de boia
  • 300 g orez
  • 150 g unt
  • 2 cepe
  • 2 mere
  • 1 lingură făină
  • 2 linguri smantană
  • 4 bucăţi cuişoare
  • 60 g costiţă afumată

 

Mod de preparare:

Se spală bine raţa şi se scot din interior oasele (posibile). Se frige înă­buşit raţa cu costiţa şi mere tăiate julien, ceapă tocată, cuişoare, 40 g unt şi puţină apă.

Cînd este gata, se face sosul în tava în care s-a fript raţa şi se mai pune făină, 1/2 1 supă şi boia dulce. Se fierbe 12-15 minute, se dă prin sită fină şi se termina cu smantană.

Din orez se face un pilaf cu unt, supă, sare, boia dulce de ardei. Cu pilaful se umple raţa şi se mai dă la cuptor 15 minute.

Se aşază întreagă pe platou (se tranşează la masă) garnisită cu restul de pilaf, aşezat buchete cu o formă mică.

Sosul se serveşte separat la sosieră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.