Rata umpluta cu legume
PrinteazaRata umpluta cu legume din: rata, carne de porc, oua, ceapa, costita, cartofi, varza, mere, ciuperci, mere, sare, piper.
- 1 raţă mare de 1,750 kg
- 300 g carne de porc
- 2 ouă
- sare
- piper
- 2 cepe
- 150 g costiţă afumată
- 400 g cartofi
- 800 g varză roşie
- 3 mere
- 300 g ciuperci
- 150 g grăsime de raţă
- puţin zahăr
Mod de preparare:
Pregătiţi obişnuit raţa ca pentru umplut.
Tăiaţi cartofii curăţaţi în cuburi mici şi rumeniţi-i în grăsime. Daţi apoi carnea de porc prin maşina de tocat combinaţi-o cu ceapa tocată, sare, piper şi 2 ouă crude. Puneţi, de asemenea, în amestec, cartofii rumeniţi.
Cu această compoziţie umpleţi apoi raţa şi frigeţi-o înăbuşit la cuptor, cu grăsime şi puţină apă.
Când friptura este aurie, crocantă, puneţi-o în alt vas. Aici, în tava de frigere, strecuraţi sosul, scoateţi tocătura din raţa friptă şi puneţi-o pe platou.
Peste tocătură aşezaţi raţa tranşată. Garnisiţi-o apoi cu ciuperci tocate şi cu varză roşie tocată. Aduceţi preparatul la masă cu sos.
Pofta buna!