Rata umpluta cu legume

Printeaza

Rata umpluta cu legume din: rata, carne de porc, oua, ceapa, costita, cartofi, varza, mere, ciuperci, mere, sare, piper.

Ingrediente:Rata umpluta cu legume

  • 1 raţă mare de 1,750 kg
  • 300 g carne de porc
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • 2 cepe
  • 150 g costiţă afumată
  • 400 g cartofi
  • 800 g varză roşie
  • 3 mere
  • 300 g ciuperci
  • 150 g grăsime de raţă
  • puţin zahăr

 

Mod de preparare:

Pregătiţi obişnuit raţa ca pentru umplut.

Tăiaţi cartofii curăţaţi în cuburi mici şi rumeniţi-i în grăsime. Daţi apoi carnea de porc prin maşina de tocat combinaţi-o cu ceapa tocată, sare, piper şi 2 ouă crude. Puneţi, de asemenea, în amestec, cartofii rumeniţi.

Cu această compoziţie umpleţi apoi raţa şi frigeţi-o înăbuşit la cuptor, cu grăsime şi puţină apă.

Când friptura este aurie, crocantă, puneţi-o în alt vas. Aici, în tava de frigere, strecuraţi sosul, scoateţi tocătura din raţa friptă şi puneţi-o pe platou.

Peste tocătură aşezaţi raţa tranşată. Garnisiţi-o apoi cu ciuperci tocate şi cu varză roşie tocată. Aduceţi preparatul la masă cu sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.