Rata umpluta cu prune si orez salbatic

Printeaza

Rata umpluta cu prune si orez salbatic din: rata, orez salbatic, prune uscate, supa de legume, vin rosu, mere, ceapa, oregano, unt, boia dulce, piper, sare.

 

Ingrediente: 

  • 1 raţă
  • 1 cană de orez sălbatic
  • 10 prune uscate neafumate
  • 2 căni de supă de legume
  • 200 ml vin roşu
  • 2-3 mere
  • 1 ceapă
  • oregano
  • 100 g unt
  • 1 linguriţă de boia dulce
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Pune prunele deshidratate într-un castron cu apă călduţă cât să le acopere. Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în puţin ulei

. Când a devenit sticloasă, adaugă orezul spălat în multe ape reci şi căleşte-le împreună.

Toarnă două căni de supă de legume, adaugă un praf de sare şi lasă totul să fiarbă la foc mic, până se absoarbe lichidul.

Taie un măr în cubuleţe şi mărunţeşte prunele. Adaugă-le în orez, potriveşte gustul de sare, piper şi oregano.

Umple raţa cu acest amestec şi aşaz-o într-o tavă de yena unsă cu puţin unt.

Topeşte untul şi adaugă o linguriţă de boia dulce, apoi unge raţa cu amestecul obţinut.

Acoperă cu folie şi dă la cuptor o oră. Intoarce raţa pe cealaltă parte şi pune de jur împrejur jumătăţi de măr.

Toarnă vinul, dă din nou la cuptor o oră şi lasă la foc potrivit, până se rumeneşte.

Serveşte raţa umplută cu garnitură de orez sălbatic, măr şi prune.

 

Rata umpluta cu prune si orez salbatic

Rata_umpluta_cu_prune_si_orez_salbatic

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.