Rata umpluta
PrinteazaRata umpluta din: rata, portocale, mere, prune uscate, ananas, vin rosu, praz, ulei de masline, ierburi de provence si sare.
- 1 rata de 2 kg
- 2 portocale
- 2 mere
- 200 g prune uscate
- 2 felii de anans
- 250 ml vin rosu
- 1 fir de praz
- ulei de masline
- ierburi de Provence
- sare
Mod de preparare:
Intr-un castronel, freacă 100 g de unt cu două linguriţe cu ierburi de Provence. Spală raţa şi crestează-i uşor pieptul. Unge-o cu untul aromat si las-o la rece 30 de minute Umple raţa cu merele tăiate în cubuleţe şi prunele uscate.
Prinde-o cu scobitori şi aşaz-o într-un vas termorezistent uns cu 50 g de unt. Lasă raţa la cuptor, la foc moderat, o oră. Din când în când, stropeşte-o cu sosul format în vas. Adaugă ananasul şi portocalele tăia¬te în cubuleţe şi stropeşte cu vin.
Lasă la cuptor minimum 30 de minute. Serveşte-o cu prazul tăiat în rondele şi tras în restul de unt.
Rata umpluta
Pofta buna!
Incoming search terms:
- rata umpluta cu portocale
Sa-mi dai si mie din rata asta 🙂