Rata in untura

Printeaza

Rata in untura din: rata, slanina, untura, otet, vin, cartofi.

Ingrediente:

  • 2 raţe sălbatice
  • marinată de vânat
  • slănină
  • untură
  • oţet
  • vin
  • cartofi

 

Mod de preparare:

Curăţăm şi spălăm bine 2 raţe sălbatice, le ţinem 2 zile într-o marinată de vânat, apoi le scoatem, le sărăm puţin şi le împănăm cu slănină.

Le lăsăm să stea cam o jumătate de ceas, apoi le punem într-o tavă unsă cu untură, adăugăm 5 linguri apă, şi puţin oţet.

Dăm tava la cuptor; din când în când întoarcem bucăţile, le stropim cu zeamă din tavă şi adăugăm puţin vin.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Secara – beneficii pentru sanatate, contraindicatii si retete

Secara, cunoscută științific sub numele de Secale cereale, este o specie de cereale care face parte din familia Poaceae. Aceasta este adesea confundată cu grâul, dar este o cultură distinctă cu caracteristici și utilizări proprii. Secara este una dintre cele mai vechi cereale cultivate, cu origini în […]

Rețetă delicioasă de Zacuscă de Vinete – Pas cu Pas

vinete, ardei grasi, ceapa, usturoi, rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper, zahar, otet.   Ingrediente: 3 vinete mari 3 ardei grași roșii 2 cepe mari 4 căței de usturoi 500g roșii proaspete sau 1 conservă de roșii 100 ml ulei de floarea-soarelui Sare […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.