Secara, cunoscută științific sub numele de Secale cereale, este o specie de cereale care face parte din familia Poaceae. Aceasta este adesea confundată cu grâul, dar este o cultură distinctă cu caracteristici și utilizări proprii. Secara este una dintre cele mai vechi cereale cultivate, cu origini în […]
Rata in untura
PrinteazaRata in untura din: rata, slanina, untura, otet, vin, cartofi.
Ingrediente:
- 2 raţe sălbatice
- marinată de vânat
- slănină
- untură
- oţet
- vin
- cartofi
Mod de preparare:
Curăţăm şi spălăm bine 2 raţe sălbatice, le ţinem 2 zile într-o marinată de vânat, apoi le scoatem, le sărăm puţin şi le împănăm cu slănină.
Le lăsăm să stea cam o jumătate de ceas, apoi le punem într-o tavă unsă cu untură, adăugăm 5 linguri apă, şi puţin oţet.
Dăm tava la cuptor; din când în când întoarcem bucăţile, le stropim cu zeamă din tavă şi adăugăm puţin vin.
Pofta buna!
Rețetă delicioasă de Zacuscă de Vinete – Pas cu Pas
vinete, ardei grasi, ceapa, usturoi, rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper, zahar, otet. Ingrediente: 3 vinete mari 3 ardei grași roșii 2 cepe mari 4 căței de usturoi 500g roșii proaspete sau 1 conservă de roșii 100 ml ulei de floarea-soarelui Sare […]