Rata umpluta cu ciuperci din: rata, ciuperci, unt, otet, sare, piper, cimbrisor, patrunjel. Ingrediente: 1 raţă 1 kg ciuperci 3 cepe 4 linguri unt 4 linguri oţet sare piper cimbrişor pătrunjel verde tocat mărunt Mod de preparare: Raţa se curăţă, se spală şi se lasă zece minute în apă fiartă. Ceapa, tăiată felii subţiri şi […]
Rata cu varza de Bruxelles
PrinteazaRata cu varza de Bruxelles din: pulpe de rata, varza de Bruxelles, morcov, ceapa, rosii, marar, rozmarin, usturoi, vin, sare, piper.
- 2 pulpe de raţă
- 500 g varză de Bruxelles
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 2 roşii
- mărar
- rozmarin usturoi
- 100 ml vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pulpele de raţă spălate le pui într-un vas ermetic, adaugi usturoiul, rozmarinul, roşiile, vinul şi le laşi să se marineze pentru câteva ore sau peste noapte.
Intr-o tigaie încinsă, rumeneşti pulpele de raţă, pe ambele părţi. Legumele curăţate le speli şi le tai mărunt.
Intr-un vas ceramic pui varza de Bruxelles, carnea de raţă, untura care a rămas de la rumenirea pulpelor, amestecul care a fost pentru marinat, sare, piper şi daila cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 40-45 de minute.
Carnea de raţă o serveşti caldă, alături de varza de Bruxelles.
Pofta buna!
Friptura de rata cu vin
Rata umpluta cu ciuperci
nu invelite tava cu folie aluminium ?