Piept de rata cu piure de morcovi si sos din: morcovi, unt, sare, piper alb, piept de rata, sare de mare, afine, zmeura, coacaze negre, mure. Ingrediente: 250 g morcovi 15 g unt sare piper alb ghimbir 250 g piept de rata sare de mare piper proaspat rasnit afine, zmeura, coacaze negre, mure. […]
Rata cu varza si marar
PrinteazaRata cu varza si marar din: piept şi pulpe de raţă, muştar, lamaie, sare, piper negru macinat, cimbru uscat, varza alba, ulei, marar verde, bors.
Ingrediente:
- 1 piept şi 2 pulpe de raţă
- 2 linguri muştar
- 1 lămâie
- sare
- piper negru măcinat
- cimbru uscat mărunţit
- 1 varză albă de 1 1/2 kg
- 2-3 linguri ulei
- mărar verde sau uscat
- 1 cană borş
Mod de preparare:
Speli carnea, o usuci între şervete şi o stropeşti cu zeamă de lămâie.
Ungi bucăţile cu muştar şi le presari cu puţină sare şi condimente după gust. O laşi în frigider până când pregăteşti varza.
Indepărtezi eventualele frunze veştede şi cotorul verzei, apoi o tai fideluţă.
Căleşti varza într-un tuci cu uleiul încins, adăugând cimbru şi mărar tocat.
Când varza a scăzut şi s-a înmuiat, torni borşul şi zeama de lămâie rămasă şi laşi să fiarbă până când varza capătă consistenţa potrivită.
Pui varza într-un vas termorezistent şi bucăţile de carne deasupra.
Torni puţină apă în vas şi îl introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30-40 de minute.
Rata cu varza si marar
Pofta buna!
poate iti place si:
Piept de rata la cuptor cu varza rosie
Piept de rata la cuptor cu varza rosie din: piept de rata, varza rosie, sare, piper, supa de legume, cimbru, napi, mar, otet de mere, nucsoara. Ingrediente: 400 g piept de rață 1 varză roșie mare, de circa 1 kg sare piper 700 ml supă de legume 3 napi 2 rămurele de cimbru sau 2 […]
Pofta buna!
Foarte buna rata cu varza!