Piept de rata la cuptor cu varza rosie din: piept de rata, varza rosie, sare, piper, supa de legume, cimbru, napi, mar, otet de mere, nucsoara. Ingrediente: 400 g piept de rață 1 varză roșie mare, de circa 1 kg sare piper 700 ml supă de legume 3 napi 2 rămurele de cimbru sau 2 […]
Rata cu varza – reteta usor de preparat
PrinteazaRata cu varza din: rata, cimbru, miere, sare, piper, varza, ceapa, otet, portocala, untura.
- 1 raţă de 1,5 kg
- 3 crenguţe de cimbru
- 1 lingură cimbru uscat
- 2 linguriţe miere
- sare
- piper
Pentru garnitura de varză:
- 1 varză medie
- 4 cepe mici
- 2 linguri oţet din vin roşu
- sucul unei portocale
- 2 linguri untură de gâscă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi raţa şi o speli bine, apoi o aşezi într-o tavă, cu pieptul în sus, pui cimbrul în interior şi presari raţa cu sare şi piper.
Laşi 45 de minute la cuptor, apoi o scoţi şi ungi raţa cu amestecul de miere şi cimbru uscat.
Dai iar la cuptor şi laşi încă 45 de minute. Pentru garnitură, căleşti în untură ceapa tocată, apoi adaugi varza tocată.
Laşi 10 minute şi pui oţetul, sucul de portocale, sare şi piper.
Acoperi şi laşi încă 15 minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Piept de rata la cuptor cu varza rosie
Varza murata cu carne si ciuperci
Varza murata cu carne si ciuperci din: varza, ceapa, ciuperci, kaizer, carnati, vin, faina, dafin, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg varză murată 2 cepe 1/2 kg carne de porc 250 g kaizer 300 g cârnaţi afumaţi 1/2 cană vin roşu 100 g merişoare (sau 5-6 prune uscate) 1 lingură pastă de tomate (opţional) 1 […]
Pofta buna!