Rata cu varza – reteta usor de preparat

Printeaza

Rata cu varza din: rata, cimbru, miere, sare, piper, varza, ceapa, otet, portocala, untura.

Ingrediente:Rata cu varza

  • 1 raţă de 1,5 kg
  • 3 crenguţe de cimbru
  • 1 lingură cimbru uscat
  • 2 linguriţe miere
  • sare
  • piper

Pentru garnitura de varză:

  • 1 varză medie
  • 4 cepe mici
  • 2 linguri oţet din vin roşu
  • sucul unei portocale
  • 2 linguri untură de gâscă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi raţa şi o speli bine, apoi o aşezi într-o tavă, cu pieptul în sus, pui cimbrul în interior şi presari raţa cu sare şi piper.

Laşi 45 de minute la cuptor, apoi o scoţi şi ungi raţa cu amestecul de miere şi cimbru uscat.

Dai iar la cuptor şi laşi încă 45 de minute. Pentru garnitură, căleşti în untură ceapa tocată, apoi adaugi varza tocată.

Laşi 10 minute şi pui oţetul, sucul de portocale, sare şi piper.

Acoperi şi laşi încă 15 minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Piept de rata la cuptor cu varza rosie

Piept de rata la cuptor cu varza rosie din: piept de rata, varza rosie, sare, piper, supa de legume, cimbru, napi, mar, otet de mere, nucsoara. Ingrediente: 400 g piept de rață 1 varză roșie mare, de circa 1 kg sare piper 700 ml supă de legume 3 napi 2 rămurele de cimbru sau 2 […]

 

 

Varza murata cu carne si ciuperci

Varza murata cu carne si ciuperci din: varza, ceapa, ciuperci, kaizer, carnati, vin, faina, dafin, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg varză murată 2 cepe 1/2 kg carne de porc 250 g kaizer 300 g cârnaţi afumaţi 1/2 cană vin roşu 100 g merişoare (sau 5-6 prune uscate) 1 lingură pastă de tomate (opţional) 1 […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.