Rată cu varză roşie
PrinteazaRată cu varză roşie din: pulpe de rata, varza rosie, ceapa, morcov, seminte de chimen, boabe de ienibahar, miere, untura de rata, sare, piper.
- 600 g piept sau pulpe de rata
- 1,5 kg varza rosie
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 1 lingurita seminte de chimen
- 4-5 boabe de ienibahar
- 1 lingura miere
- 150 g untura de rata
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţati carnea de pieliţe, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o cu şerveţele absorbante. Presăraţi-o cu sare şi piper şi prăjiţi-o în 50 g untură, la foc mic, până când se pătrunde bine şi se rumeneşte frumos pe toate părţile.
Tocaţi fideluţă varza, apoi frecaţi-o cu o lingură de sare grunjoasă şi stoarceti-o bine de zeama pe care o lasă. Tocaţi mărunt ceapa şi daţi pe răzătoarea mare morcovul. Topiţi într-o cratiţă untura rămasă şi căliţi la foc mic ceapa şi morcovul.
După 3-4 minute adăugaţi varza tocată şi amestecaţi bine. Puneţi în cratiţă seminţele de chimen, enibaharul şi mierea. Căliţi varza 15-20 de minute, amestecând din când în când, apoi adăugaţi vinul şi potriviţi de sare şi piper.
După 10 minute, puneţi carnea prăjită, supa de legume, amestecaţi şi puneţi cratiţa la cuptor pentru circa 60-70 de minute, la foc mic.
Rată cu varză roşie
Pofta buna!