Rată cu varză roşie
PrinteazaO reteta delicioasa de rata cu varza rosie din: piept sau pulpe de rata, varza rosie, ceapa, mare, morcov, seminte de chimen, enibahar, miere, untura de rata, sare si piper.
Cantitatea mare de vitamina C conţinută de această legumă ajută inima şi sistemul cardiovascular să facă faţă febrei prin întărirea sistemului imunitar.
De asemenea, alergiile pot fi prevenite cu succes prin administrarea unor cure de salată de varză roşie pe timpul iernii, conţinutul ridicat de vitamina C şi antioxidanţi ajutând la reglarea reacţiei sistemului imunitar la interacţiunea cu factorii externi.
- 600 g piept sau pulpe de rata
- 1,5 kg varza rosie
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 1 lingurita seminte de chimen
- 4-5 boabe de enibahar
- 1 lingura miere
- 150 g untura de rata
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o cu şerveţele absorbante. P
resăraţi-o cu sare şi piper şi prăjiţi-o în 50g untură, la foc mic, până când se pătrunde bine şi se rumeneşte frumos pe toate părţile.
Tocaţi fideluţă varza, apoi frecaţi-o cu o lingură Sfc sare grunjoasă şi stoarceţi-o bine de zeama pe care o lasă. Tocaţi mărunt ceapa şi daţi pe răzătoarea mare morcovul.
Topiţi într-o cratiţă untura rămasă şi căliţi la foc mic ceapa şi morcovul. După 3-4 minute adăugaţi varza tocată şi amestecaţi bine.
Puneţi în cratiţă seminţele de chimen, enibaharul şi mierea. Căliţi varza 15-20 de minute, amestecând din când în când, apoi adăugaţi vinul şi potriviţi de sare şi piper.
După 10 minute, puneţi carnea prăjită, supa de legume, amestecaţi şi puneţi cratiţa la cuptor pentru circa 60-70 de minute, la foc mic.
Rată cu varză roşie
Pofta buna!
Incoming search terms:
- rata cu varza rosie
- pulpa de rata cu varza rosie