Rata pe varza

Printeaza

O reteta de rata pe varza din: varza, rata, vin alb sec, bulion, foi de dafin, coriandru, ienibahar, cimbru, ulei si sare.

Ingrediente:Rata pe varza

  • 1 varza
  • 1 rata
  • 500 ml vin alb sec
  • 1 lingura cu bulion
  • foi de dafin
  • coriandru
  • ienibahar
  • cimbru
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă raţa, pârleşte-o şi apoi taie copanele,  pieptul şi aripile. Indepărtează grăsimea (dacă este), în această untură sau în puţin ulei, rumeneşte bucăţile de rată.

Când carnea a prins culoare, pune bucăţile într-o cratiţă, adaugă vinul, puţină sare şi apă cât să acopere carnea.

Acoperă cratiţa cu un capac şi las-o să fiarbă la foc molcom.

Intre timp, spală varza, dacă este murată, şi toac-o mărunt. încinge grăsimea în care ai rumenit raţa şi căleşte în ea varza. Dizolvă bulionul în puţină apă şi pune-l în varză.

Toarnă peste varză zeama în care a fiert raţa, adaugă aromele, potriveşte de sare, amestecă şi aşază deasupra bucăţile de raţă. Acoperă cu un capac sau cu o folie de aluminiu şi dă la cuptor pentru 90 de minute.

Rata pe varza

Rata pe varza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.