Rata pe varza
PrinteazaO reteta de rata pe varza din: varza, rata, vin alb sec, bulion, foi de dafin, coriandru, ienibahar, cimbru, ulei si sare.
- 1 varza
- 1 rata
- 500 ml vin alb sec
- 1 lingura cu bulion
- foi de dafin
- coriandru
- ienibahar
- cimbru
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Curăţă raţa, pârleşte-o şi apoi taie copanele, pieptul şi aripile. Indepărtează grăsimea (dacă este), în această untură sau în puţin ulei, rumeneşte bucăţile de rată.
Când carnea a prins culoare, pune bucăţile într-o cratiţă, adaugă vinul, puţină sare şi apă cât să acopere carnea.
Acoperă cratiţa cu un capac şi las-o să fiarbă la foc molcom.
Intre timp, spală varza, dacă este murată, şi toac-o mărunt. încinge grăsimea în care ai rumenit raţa şi căleşte în ea varza. Dizolvă bulionul în puţină apă şi pune-l în varză.
Toarnă peste varză zeama în care a fiert raţa, adaugă aromele, potriveşte de sare, amestecă şi aşază deasupra bucăţile de raţă. Acoperă cu un capac sau cu o folie de aluminiu şi dă la cuptor pentru 90 de minute.
Rata pe varza
Pofta buna!