Ratatouille aromat
PrinteazaRatatouille aromat din: ulei de masline extravirgin, dovlecei, ardei, ceapa, rosii, usturoi, cimbru, pasta de rosii, otet din vin alb, coaja de lamaie.
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 3 dovlecei, taiati in felii mai groase
- 1 ardei rosu si 1 ardei galben, taiati in bucati mari
- 1 ceapa mare, tocata
- 4 rosii pruna coapte, taiate in bucati mari
- 2 catei de usturoi, feliati
- 1 lingura de cimbru tocat
- 1 lingura pasta de rosii
- 2 linguri otet din vin alb
- coaja rasa de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 190°C. într-un bol mic, amestecă pesmetul cu 2 linguri de ulei, sare şi piper. Pune-l deoparte. Aşază dovleceii, ardeii, ceapa, roşiile, usturoiul, cimbrul, pasta de roşii, oţetul şl restul de ulei de măsline într-un bol.
Asezonează din abundenţă şl amestecă Ingredientele. Răstoarnă legumele într-o tavă şl întlnde-le într-un singur strat. Acopera tava cu folie si da-o la cuptor 20 de minute. Indeparteaza folie. Presara pesmetul deasupra si mai lasa legumele inca 10 minute la cuptor, sa se rumeneasca. Inainte de a servi, presara coaja rasa de lamaie.
Ratatouille aromat
Pofta buna!