Ratatouille cu branza de capra si busuioc
PrinteazaRatatouille cu branza de capra si busuioc din: vinete, dovlecei, ardei graşi roşii si verde, ulei de măsline extra-virgin, ceapa, usturoi, roşii decojite, busuioc, brânză fermentată de capră, pâine toast, pesto de busuioc, ceapă verde.
- 2 vinete
- 3 dovlecei
- 2 ardei graşi roşii
- 1 ardei gras verde
- 6 linguri ulei de măsline extra-virgin
- 2 cepe tocate
- 2 căţei de usturoi tocaţi
- 400 g roşii decojite şi tăiate cuburi (conservă)
- 1 mână busuioc tocat
- 350 g brânză fermentată de capră, tăiată cuburi
- 350 g pâine toast decojită
- 1 lingură pesto de busuioc
- 1 lingură pătrunjel tocat
- 1 lingură busuioc tocat
- 1 lingură ceapă verde tocată
Mod de preparare:
Se spală dovleceii şi vinetele, se taie în două pe lung, apoi în felii groase de 2 cm. Se spală ardeii graşi, se curăţă de cotoare şi seminţe şi se taie bucăţi.
Se încing 5 linguri de ulei şi se prăjeşte ceapa la foc moale 8-10 min. Spre final ’fee adaugă şi usturoiul; se adaugă vinetele, dovleceii şi ardeiul gras şi se mai amestecă pe foc 10 min. Se adaugă roşii, sare şi piper şi se acoperă vasul; se mai fierb sub capac 20 min. Se adaugă busuiocul şi se lasă să se răcească.
Se pasează pâinea cu pesto, verdeaţă, restul de ulei, sare şi piper, obţinându-se o compoziţie sfărâmicioasă, într-o formă de sufleu_se amestecă legumele cu brânză.
Se presară compoziţia de verdeaţă şi se coace timp de cca 25 min. în cuptorul încins la cca 180 °C.
Ratatouille cu branza de capra si busuioc
Pofta buna!