Ratatouille cu ciuperci

Printeaza

Ratatouille cu ciuperci

Ratatouille cu ciuperci din: ardei, dovlecei, vanata, ceapa, rosii, ciuperci, suc de rosii, busuioc, sare, piper.

Ingrediente:

  • un ardei capia
  • 2 dovlecei, curăţaţi de coajă
  • o vânătă mică, curăţată de coajă
  • o ceapă
  • 2 roşii bine coapte
  • 50 gr ciuperci albe de cultură, tăiate în sferturi
  • 200 ml suc de roşii o lingură busuioc verde tocat (opţional)
  • sare
  • piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ardeiul şi tocaţi-l în cuburi mici, la fel şi vânata. Tăiaţi dovleceii în felii mai groase şi ceapa în rondele fine.Curăţaţi roşiile de pieliţă şi tăiaţi-le în sferturi.Puneţi toate legumele într-o cratiţă, împreună cu sucul de roşii, sare şi piper după gust.

Ratatouille cu ciuperci1

Când mâncarea începe să fiarbă, acoperiţi vasul şi lăsaţi-l pe foc încă 15 minute (sau cât este necesar ca să se înmoaie legumele).Scoateţi legumele din cratiţă şi aranjaţi-le pe un platou.

Puneţi din nou cratiţa pe foc şi daţi sosul într-un clocot scurt, ca să se îngroaşe puţin. Mai adăugaţi sare şi piper dacă este nevoie.

Strecuraţi sosul şi turnaţi-l peste legumele din platou. Mâncarea poate fi servită atât rece, cât si caldă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.