Ratatouille cu ciuperci
PrinteazaRatatouille cu ciuperci din: ardei, dovlecei, vanata, ceapa, rosii, ciuperci, suc de rosii, busuioc, sare, piper.
Ingrediente:
- un ardei capia
- 2 dovlecei, curăţaţi de coajă
- o vânătă mică, curăţată de coajă
- o ceapă
- 2 roşii bine coapte
- 50 gr ciuperci albe de cultură, tăiate în sferturi
- 200 ml suc de roşii o lingură busuioc verde tocat (opţional)
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Curăţaţi ardeiul şi tocaţi-l în cuburi mici, la fel şi vânata. Tăiaţi dovleceii în felii mai groase şi ceapa în rondele fine.Curăţaţi roşiile de pieliţă şi tăiaţi-le în sferturi.Puneţi toate legumele într-o cratiţă, împreună cu sucul de roşii, sare şi piper după gust.
Când mâncarea începe să fiarbă, acoperiţi vasul şi lăsaţi-l pe foc încă 15 minute (sau cât este necesar ca să se înmoaie legumele).Scoateţi legumele din cratiţă şi aranjaţi-le pe un platou.
Puneţi din nou cratiţa pe foc şi daţi sosul într-un clocot scurt, ca să se îngroaşe puţin. Mai adăugaţi sare şi piper dacă este nevoie.
Strecuraţi sosul şi turnaţi-l peste legumele din platou. Mâncarea poate fi servită atât rece, cât si caldă.
Pofta buna!