Ratatouille cu morcovi si fasole verde
PrinteazaRatatouille cu morcovi si fasole verde din: vinete, dovlecei, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, ulei de masline, frunze de busuioc, sare, piper.
- 100 g vinete
- 200 g dovlecei
- 1 ceapa mica
- 1 ardei gras mare
- 2 rosii mari
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- frunze de busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi vinetele şi tăiati-le cubulete, pregătiţi ardeii şi tăiati-i feliute subţiri, iar dovleceii în rondele. Roşiile curăţate de pielită se taie felii;
Tăiaţi peştişori ceapa şi, împreună cu usturoiul, îl puneţi la călit în ulei, adăugaţi prima dată ardeii, după care dovleceii, vinetele, iar la sfârşit roşiile;
Căliţi totul la foc mic şi adăugaţi un pahar de vin alb. Lăsaţi să se evapore, adăugaţi sare şi căliţi în continuare, adăugaţi un pahar de apă;
Adăugaţi la sfârşit foile de busuioc şi un pic de oregano; Se pot adăuga 1-2 morcovi şi o mână de fasole verde.
Ratatouille cu morcovi si fasole verde
Pofta buna!