Ratatouille cu paste si verdeturi
PrinteazaRatatouille cu paste si verdeturi din: vanata, ceapa rosie, dovlecei, ardei gras, rosii, rozmarin, oregano, salvie, cimbru, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, paste scurte, usturoi, bulion.
- 1 vanata
- 1 ceapa rosie
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras galben
- 4 rosii mari
- 3 linguri verdeturi tocate (rozmarin, oregano, salvie, cimbru, patrunjel)
- sare
- piper
- 5 linguri ulei de masline
- 350 g pasta scurte
- 2 catei de usturoi
- 100 ml bulion
Mod de preparare:
Se prepara ratatouille: se taie vanata si dovlecelul in felii, se sareaza si se lasa sa se scurga 15 minute. Apoi se sterg si se pun intr-un castron. Se taie ceapa felii. Se curata ardeiul gras de cotoare si pielitele albe, iar pulpa se taie cuburi.
Se taie roşiile felii şi se amestecă într-un castron cu restul de legume. Se presară verdeaţă şi se amestecă. Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se sărează, se piperează, se stropesc cu 4 linguri de ulei şi se coc cca 40 min. în cuptorul încins la cca 170 °C.
Se fierb pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se toacă usturoiul şi se căleşte în restul de ulei; se adaugă bulion şi se lasă să fiarbă la foc mijlociu cca 5 min. Se adaugă pastele, se amestecă şi se repartizează în farfurii adânci. Se repartizează deasupra ratatouille.
Ratatouille cu paste si verdeturi
Pofta buna!