Ratatouille cu paste si verdeturi

Printeaza

Ratatouille cu paste si verdeturi din: vanata, ceapa rosie, dovlecei, ardei gras, rosii, rozmarin, oregano, salvie, cimbru, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, paste scurte, usturoi, bulion.

Ingrediente:Ratatouille_cu_paste_si_verdeturi

  • 1 vanata
  • 1 ceapa rosie
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras galben
  • 4 rosii mari
  • 3 linguri verdeturi tocate (rozmarin, oregano, salvie, cimbru, patrunjel)
  • sare
  • piper
  • 5 linguri ulei de masline
  • 350 g pasta scurte
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml bulion

 

Mod de preparare:

Se prepara ratatouille: se taie vanata si dovlecelul in felii, se sareaza si se lasa sa se scurga 15 minute. Apoi se sterg si se pun intr-un castron. Se taie ceapa felii. Se curata ardeiul gras de cotoare si pielitele albe, iar pulpa se taie cuburi.

Se taie roşiile felii şi se amestecă într-un castron cu restul de legume. Se presară verdeaţă şi se amestecă. Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se sărează, se piperează, se stropesc cu 4 linguri de ulei şi se coc cca 40 min. în cuptorul încins la cca 170 °C.

Se fierb pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se toacă usturoiul şi se căleşte în restul de ulei; se adaugă bulion şi se lasă să fiarbă la foc mijlociu cca 5 min. Se adaugă pastele, se amestecă şi se repartizează în farfurii adânci. Se repartizează deasupra ratatouille.

Ratatouille cu paste si verdeturi

Ratatouille_cu_paste_si_verdeturi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.