Ratatouille delicios
PrinteazaRatatouille delicios din: vinete, ardei gras, dovlecei, usturoi, foaie de dafin, rozmarin, sare, piper, rosii, ulei de masline si frunze proaspete de busuioc.
Ingrediente:
- 2 vinete mici
- 2 ardei graşi mari (sau 2 ardei graşi şi 2 gogoşari)
- 2 dovlecei mici
- 1 ceapă medie tăiata solzişori
- 2 căţei de usturoi tocaţi
- 1 foaie de dafin
- 1 crenguţă de roznmarin
- 4 roşii potrivite tăiate sferturi, seminţele scoase şi apoi tocate mare
- sare şi piper proaspăt măcinat
- 1/2 cană cu ulei de măsline
- frunze proaspete de busuioc tocate (opţional)
Mod de preparare:
Taie vinetele în felii rotunde de circa 2 cm grosime. Aranjează-le pe un tocător şi sărează fiecare felie. Lasă 30 de minute ca să iasă zeama amară din ele. Intre timp, coace ardeii pe grătar sau în cuptorul încins pentru circa 20 de minute. Lasă-i la răcit, curăţă-i de coajă şi seminţe şi taie-i în felii mari.
Pune-i intr-un castron. Taie dovleceii în felii rotunde de circa 1 cm, pune-i într-o tavă, sărează cu un vârf de cuţit de sare, un praf de piper şi câteva linguri cu ulei de măsline. Amestecă şi bagă-i la cuptor pentru zece minute, întorcându-i o dată. Scoate-i şi pune-i peste ardei.
Spală feliile de vinete sub jet de apă, taie- le în sferturi şi pune-le în aceeaşi tavă în care ai copt dovleceii. Piperează-i şi stropeşte-i cu ulei de măsline şi dă-i la cuptor 15 minute. Când sunt gata, adaugă-i peste ardei şi dovlecei.
Incinge două linguri cu ulei într-o tigaie şi pune ceapa la călit. Adaugă usturoiul, crenguţa de rozmarin şi foaia de dafin şi căleşte în jur de un minut. Adaugă roşiile tăiate şi amestecă până când roşiile sunt pătrunse, cam 15 minute.
Toarnă sosul de roşii peste legumele din bol şi serveşte cu busuioc deasupra.
Ratatouille delicios
Poftă bună!