Ratatouille de legume
PrinteazaRatatoiulle de legume din: ceapa, vanata, dovlecel, ardei capia, pulpa de rosii, usturoi, ulei de masline, cimbru si sare.
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 1 vanata
- 1 dovlecel
- 1 ardei capia
- 1 cana pulpa de rosii
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- cimbru uscat
- sare
Mod de preparare:
Spala legumele si taie-le in felii rotunde. Intr-un vas termorezistent, aseaza un strat de dovlecei, unui de ardei, altul de ceapa si inca unul de vinete. Daca vasul este mai mic si mai inalt, contiua alternarea straturilor de legume. Sareaza.
Amestecă roşiile cu usturoiul pisat, un praf de sare şi uleiul de măsline. Toarnă acest sos peste legume, presară puţin cimbru uscat, adaugă câteva frunze de busuioc proaspăt şi dă la cuptor pentru 40-45 de minute.
Nu trebuie să adaugi apă: sosul şi zeama pe care o lasă legumele vor forma suficient lichid ca amestecul de legume să se fiarbă, fără să se rumenească.
Ratatouille de legume
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ratatouille de legume