Ratatouille de legume

Printeaza

Ratatoiulle de legume din: ceapa, vanata, dovlecel, ardei capia, pulpa de rosii, usturoi, ulei de masline, cimbru si sare.

Ingrediente:

  • 1 ceapa
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei capia
  • 1 cana pulpa de rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • cimbru uscat
  • sare

 

Mod de preparare:

Spala legumele si taie-le in felii rotunde. Intr-un vas termorezistent, aseaza un strat de dovlecei, unui de ardei, altul de ceapa si inca unul de vinete. Daca vasul este mai mic si mai inalt, contiua alternarea straturilor de legume. Sareaza.

Amestecă roşiile cu usturoiul pisat, un praf de sare şi uleiul de măsline. Toarnă acest sos peste le­gume, presară puţin cimbru uscat, adaugă câteva frunze de busuioc proaspăt şi dă la cuptor pentru 40-45 de minute.

Nu trebuie să adaugi apă: sosul şi zeama pe care o lasă legumele vor forma suficient lichid ca amestecul de legume să se fiarbă, fără să se rumenească.

Ratatouille de legume

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ratatouille de legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.