Ratatouille in stil chinezesc
PrinteazaO reteta delicioasa de Ratatouille în stil chinezesc din: dovlecei, vinete, ciuperci, rosii, castane de apa, sos de fasole neagra, sos hoisin, sos tabasco si otet alb sau rosu.
- 125 g dovlecei
- 125 g vinete
- 125 g ciuperci cum ar fi ghebe, urechi de lemn sau râşcove
- 125 g roşii, descojite, fără seminţe şi tăiate cubuleţe
- 125 g castane de apă din conservă, scurse şi tăiate felii
pentru sos:
- 1 lingură sos de fasole neagră
- 1 lingură sos hoisin
- 2 linguri sherry sec
- câteva picături de sos Tabasco
- 1 linguriţă oţet alb sau roşu
Mod de preparare:
Se pune un ibric cu apă la fiert. Pentru prepararea sosului, se pun toate ingredientele într-un castron, se amestecă, apoi se lasă deoparte.
Se încinge grătarul din cuptor la maximum. Se taie dovleceii în jumătăţi pe lungime, apoi în bucăţi de 2 cm. Se scufundă în apa fiartă pentru 2 minute, se scot şi se scurg, apoi se împrospătează sub un jet de apă rece. Se zvântă cu un şerveţel de bucătărie.
Se taie vinetele în felii de I cm grosime. Se prăjesc vinetele pe o tavă aşezată sub grătarul fierbinte, timp de 3 minute pe fiecare parte sau până când devin moi. Se lasă să se răcească şi se taie în sferturi. Ciupercile se fac la grătar; timp de 5 minute, întorcându-se din când în când, apoi se scot şi se lasă să se răcească.
Se pun legumele în vasul în care se vor servi şi se adaugă roşiile şi castanele. Se toarnă sosul pe deasupra, se amestecă bine şi se lasă să se marine- ze 20 de minute, astfel încât aromele să se dezvolte (nu se pune la frigider).
Ca salată, acest ratatouille se serveşte la temperatura camerei. Ca garnitură, se serveşte fierbinte. Se pune într-un tuci sau o tigaie cu fund gros şi se rumeneşte rapid timp de 5-8 minute, până când încep să iasă aburi. Se serveşte cu carne, peşte sau pui prăjit ori cu orez ca fel de mâncare vegetarian.
Ratatouille in stil chinezesc
Pofta bună!