Ratatouille pentru zile reci
PrinteazaRatatouille pentru zile reci din: ardei gras, rosii, vinete, dovlece, ceapa, ulei, cimbru, sare si piper.
- 2 kg ardei gras (rosu, verde, galben)
- 1,5 kg rosii
- 2-3 vinete potrivite
- 2-3 dovlecei
- 800 g ceapa alba
- 300 ml ulei
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală legumele şi taie cuburi ardeii, vinetele, dovleceii, ceapa. Opăreşte roşiile, curaţă-le de pieliţă şi taie-le apoi cubuleţe. Incinge uleiul, adaugă ceapa şi căleşte-o 2-3 minute.
Adaugă vinetele, după cinci minute, dovleceii şi ardeii, iar după alte cinci, roşiile tocate cu tot cu suc.
Acoperă cu un capac şi lasă să scadă sosul, având grijă să amesteci ca să nu se prindă de fundul cratiţei. Când e aproape gata, adaugă sare şi piper după gust şi un pic de cimbru (dacă preferi).
Când legumele s-au fiert, pune compoziţia în borcane, având grijă să nu rămână goluri de aer.
Capsează borcanele şi pune-le într-o cratiţă cu apă. Pune pe foc mic şi lasă 30 de minute din momentul în care apa fierbe.
Acoperă totul cu pături şi lasă până când borcanele se răcesc. Şterge-le de apă şi pune-le la loc răcoros până la iarnă.
Ratatouille pentru zile reci
Pofta buna!