Ratatouille pentru zile reci

Printeaza

Ratatouille pentru zile reci din: ardei gras, rosii, vinete, dovlece, ceapa, ulei, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Ratatouille_pentru_zile_reci

  • 2 kg ardei gras (rosu, verde, galben)
  • 1,5 kg rosii
  • 2-3 vinete potrivite
  • 2-3 dovlecei
  • 800 g ceapa alba
  • 300 ml ulei
  • cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală legumele şi taie cu­buri ardeii, vinetele, dovleceii, ceapa. Opăreşte roşiile, curaţă-le de pieliţă şi taie-le apoi cubuleţe. Incinge uleiul, adaugă cea­pa şi căleşte-o 2-3 minute.

Adaugă vinetele, după cinci minute, dovleceii şi ardeii, iar după alte cinci, roşiile tocate cu tot cu suc.

Acoperă cu un capac şi lasă să scadă sosul, având grijă să amesteci ca să nu se prindă de fundul cratiţei. Când e aproape gata, adau­gă sare şi piper după gust şi un pic de cimbru (dacă preferi).

Când legumele s-au fiert, pune compoziţia în borcane, având grijă să nu rămână goluri de aer.

Capsează borcanele şi pune-le într-o cratiţă cu apă. Pune pe foc mic şi lasă 30 de minute din momentul în care apa fierbe.

Acoperă totul cu pături şi lasă până când borcanele se răcesc. Şterge-le de apă şi pune-le la loc răcoros până la iarnă.

Ratatouille pentru zile reci

Ratatouille_pentru_zile_reci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.