Ratatouille cu rosii uscate, dovlecel si vinete

Printeaza

Ratatouille cu rosii uscate, dovlecel si vinete din: vânătă, sare, ulei de masline, ardei gras rosu, rosii uscate,usutroi, ceapa, verdeturi, rosii, dovlecel, ardei grasi rosii sau galbeni.

 

Ingrediente:

  • 1/2 vânătă de mărime medie
  • 1 linguriţă şi jumătate de sare,
  • 4 linguri de untdelemn de masline
  • 1/4 ceaşcă de ardei gras rosu
  • 1/4 ceaşcă de roşii uscate la soare, înmuiate în apă
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 linguri de ceapă, tocată
  • 4 linguri de verdeţuri
  • 1 ceaşcă de roşii, feliate subţire
  • 1 ceaşcă de dovlecel, feliat subţire
  • 1/2 ceaşcă de ardei graşi roşii sau galbeni, feliaţi subţire
  • 1/2 ceaşcă de dovlecel galben de vară, feliat subţire

 

Mod de preparare:

Tăiaţi vânătă în felii subţiri şi rotunde, presăraţi peste ea o linguriţă de sare şi ungeţi-o cu untdelemn de măsline. Deshidrataţi la 46 grade C, timp de douăsprezece ore.

Preparaţi sosul într-un mixer. Procesaţi ardeiul gras roşu, roşiile uscate.la soare, usturoiul, ceapa, o jumătate de lin­guriţă de sare şi verdeţurile, până se amestecă bine, dar rămân grunjoase.

Amestecaţi legumele feliate şi vânătă laolaltă cu sosul şi guneţi-le într-o farfurie. Serviţi aşa cum e, sau deshidrataţi la 63 grade C, timp de două ore, şi serviţi cald.

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Asta e un fel de ghiveci romanesc 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.