Ratatouille cu rosii uscate, dovlecel si vinete
PrinteazaRatatouille cu rosii uscate, dovlecel si vinete din: vânătă, sare, ulei de masline, ardei gras rosu, rosii uscate,usutroi, ceapa, verdeturi, rosii, dovlecel, ardei grasi rosii sau galbeni.
Ingrediente:
- 1/2 vânătă de mărime medie
- 1 linguriţă şi jumătate de sare,
- 4 linguri de untdelemn de masline
- 1/4 ceaşcă de ardei gras rosu
- 1/4 ceaşcă de roşii uscate la soare, înmuiate în apă
- 2 căţei de usturoi
- 4 linguri de ceapă, tocată
- 4 linguri de verdeţuri
- 1 ceaşcă de roşii, feliate subţire
- 1 ceaşcă de dovlecel, feliat subţire
- 1/2 ceaşcă de ardei graşi roşii sau galbeni, feliaţi subţire
- 1/2 ceaşcă de dovlecel galben de vară, feliat subţire
Mod de preparare:
Tăiaţi vânătă în felii subţiri şi rotunde, presăraţi peste ea o linguriţă de sare şi ungeţi-o cu untdelemn de măsline. Deshidrataţi la 46 grade C, timp de douăsprezece ore.
Preparaţi sosul într-un mixer. Procesaţi ardeiul gras roşu, roşiile uscate.la soare, usturoiul, ceapa, o jumătate de linguriţă de sare şi verdeţurile, până se amestecă bine, dar rămân grunjoase.
Amestecaţi legumele feliate şi vânătă laolaltă cu sosul şi guneţi-le într-o farfurie. Serviţi aşa cum e, sau deshidrataţi la 63 grade C, timp de două ore, şi serviţi cald.
Pofta buna!
Asta e un fel de ghiveci romanesc 🙂