Ratatouille cu rozmarin

Printeaza

Ratatouille cu rozmarin din: vinete, dovlecei, ardei grasi, rosii, ceapa, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Ratatouille_cu_rozmarin

  • 300 g vinete
  • 300 g dovlecei mici
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • 300 g rosii
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita rozmarin proaspat
  • 7 linguri ulei de masline
  • sare si piper macinat

 

Mod de preparare:

Speli legu­mele, le scurgi şi le cureţi. Tai vinetele în cubuleţe şi le sărezi. Tai dovleceii în felii.

Tai ardeii în patru, le înde­părtezi cotorul şi pereţii inte­riori, îi speli şi îi tai fâşii.

Opăreşti roşiile, le decojeşti, le scoţi seminţele, iar pulpa o tai cubuleţe.

Cureţi ceapa şi usturoiul, iar ceapa o tai în cubuleţe mici. Usturoiul îl pisezi. Speli verdeţurile, le usuci prin ştergere şi le toci foarte mărunt.

Aşezi legume­le în straturi într-o oală, înce­pând şi terminând cu vinete­le. Peste fiecare strat presari sare, piper, ceapă, usturoi şi verdeţuri.

Fierbi totul acope­rit, la foc mediu, timp de 20 de minute, fără a amesteca. Serveşti preparatul presărat cu rozmarin.

 

Ratatouille cu rozmarin

Ratatouille_cu_rozmarin

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Frigarui de pui cu ratatouille

Frigarui de pui cu ratatouille

Frigarui de pui cu ratatouille din: piept de pui, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, cimbru, vanata, dovlecel, ardie grasi, ceapa, rosii, usturoi, foaie de dafin, sare, piper, nucsoara, ulei. Ingrediente: Pentru frigarui: 500 g piept de pui 100 g rosii cherry ulei de masline sare piper cimbru Pentru ratatouille: 1 vanata 1 dovlecel […]

Ratatouille cu legume de sezon

Ratatouille cu legume de sezon

Ratatouille cu legume de sezon din: vinete, dovlecei, ardei, ceapa, usturoi, rosii, ulei, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 2 vinete medii 2 dovlecei 1 ardei roşu 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 4-5 roşii mari 1 conservă de roşii decojite, tocate 2 linguri de ulei sare piper cimbru proaspăt sau uscat   Mod de preparare: Incălzeşte […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Ratatouille e un fel de tocanita

  2. Valentina Tibor

    Da, asa e Ana, rattouille e n fel de tocanita. Mie-mi place mult cum ti-a iesit ratatouille asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.