Ravioli cu cod, scoici si ciuperci

Printeaza

Ravioli cu cod, scoici si ciuperci din: aluat de paste cu ou, file de baccalâ (cod pus la sărat şi uscat) desărat, usturoi, ciuperci porcini, scoici, cartof, ulei, sare, ardei rosu, patrunjel.

Ingrediente:Ravioli_cu_cod_scoici_si_ciuperci

  • 300 g aluat de paste cu ou, întins ca o foaie
  • 500 g file de baccalâ (cod pus la sărat şi uscat) desărat
  • 2 căţei de usturoi
  • 200 g ciuperci porcini
  • 300 g de scoici
  • 1/2 cartof fiert
  • ulei
  • 2are
  • 1 ardei roşu
  • pătrunjel tocat

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă aşezaţi fileul de baccalâ cu un căţel de usturoi şi cu ulei din abundenţă. Coaceţi la 190 °C timp de 10 minute, după care puteţi adăuga cartoful, tăiat în felii.

Amestecaţi toate ingredientele cu un mixer obţinând o umplutură omogenă. Potriviţi de sare. Intindeţi aluatul şi tăîaţi-l în pătrate cu latura de aproximativ 4 cm.

Puneţi un pic de umplutură în centrul fiecărui pătrart cîe aluat. Ungeţi cu peria marginile şi închideţi fiecare pachet ca o pălărie de cardinal.

Intr-o tigaie, căliţi celălalt căţel de usturoi într-un pic de ulei. Adăugaţi ciupercile tocate şi ardeiul tăiat felii şi lăsaţi-le să se gătească pentru aproximativ 3 minute.

Adăugaţi scoicile şi acoperiţi. Lăsaţi capacul timp de câteva minute, până când se deschid scoicile. între timp, fierbeţi pastele.

Scoateţi scoicile care nu s-au deschis din tigaie şi adăugaţi ravioli. Amestecaţi şi serviţi adăugând pătrunjelul tocat.

Ravioli cu cod, scoici si ciuperci

Ravioli_cu_cod_scoici_si_ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.