Ravioli cu cod, scoici si ciuperci
PrinteazaRavioli cu cod, scoici si ciuperci din: aluat de paste cu ou, file de baccalâ (cod pus la sărat şi uscat) desărat, usturoi, ciuperci porcini, scoici, cartof, ulei, sare, ardei rosu, patrunjel.
Ingrediente:
- 300 g aluat de paste cu ou, întins ca o foaie
- 500 g file de baccalâ (cod pus la sărat şi uscat) desărat
- 2 căţei de usturoi
- 200 g ciuperci porcini
- 300 g de scoici
- 1/2 cartof fiert
- ulei
- 2are
- 1 ardei roşu
- pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă aşezaţi fileul de baccalâ cu un căţel de usturoi şi cu ulei din abundenţă. Coaceţi la 190 °C timp de 10 minute, după care puteţi adăuga cartoful, tăiat în felii.
Amestecaţi toate ingredientele cu un mixer obţinând o umplutură omogenă. Potriviţi de sare. Intindeţi aluatul şi tăîaţi-l în pătrate cu latura de aproximativ 4 cm.
Puneţi un pic de umplutură în centrul fiecărui pătrart cîe aluat. Ungeţi cu peria marginile şi închideţi fiecare pachet ca o pălărie de cardinal.
Intr-o tigaie, căliţi celălalt căţel de usturoi într-un pic de ulei. Adăugaţi ciupercile tocate şi ardeiul tăiat felii şi lăsaţi-le să se gătească pentru aproximativ 3 minute.
Adăugaţi scoicile şi acoperiţi. Lăsaţi capacul timp de câteva minute, până când se deschid scoicile. între timp, fierbeţi pastele.
Scoateţi scoicile care nu s-au deschis din tigaie şi adăugaţi ravioli. Amestecaţi şi serviţi adăugând pătrunjelul tocat.
Ravioli cu cod, scoici si ciuperci
Pofta buna!