Ravioli cu branză, ardei gras şi dovlecei
PrinteazaO reteta de ravioli cu branza, ardei gras si dovlecei din: oua, galbenusuri, faina alba, gris, sare, mozzarella, cimbru, sare, piper, ardei rgas rosu, ardei gras galben, dvlecei, ceapa si ulei de masline extravirgin.
pentru aluat:
- 2 ouă
- 2 gălbenuşuri
- 300 g faină albă
- 2 linguri griş
- 1 praf de sare
pentru umplutură:
- 1 bucată mozzarella (500 g)
- 1 linguriţă cimbru
- sare şi piper
pentru asezonare:
- 1/3 ardei gras roşu
- 1/3 ardei gras galben
- 2 dovlecei
- 1 ceapă mică
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Frământă un aluat din ingredientele indicate, acoperă-1 şi lasă-1 să se odihnească 30 de minute. Intre timp, taie ardeii cubuleţe. Freacă mozzarella şi adaugă peste ea cimbrul, sare şi piper, după gust.
Imparte aluatul în două şi întinde două foi. Pune pe una dintre ele grămăjoare de umplutură, la o distanţă de 4 cm între ele. Acoperă cu cealaltă foaie de aluat, lipeşte-le între ele şi taie cu o formă rotundă ravioli.
Intr-o tigaie, înăbuşă ceapa tocată în ulei încins şi adaugă ardeii. Ţine pe foc mic timp de 5 minute, apoi adaugă dovleceii tăiaţi bastonaşe subţiri. Pune sare, după gust, şi toarnă 2 linguri de apă caldă.
Fierbe ravioli 2 minute în apă clocotită cu un praf de sare, scurge-i şi căleşte-i 2 minute în tigaia cu sos.
Ravioli cu brânză, ardei gras şi dovlecei
Poftă bună!