Ravioli cu branză, ardei gras şi dovlecei

Printeaza

O reteta de ravioli cu branza, ardei gras si dovlecei din: oua, galbenusuri, faina alba, gris, sare, mozzarella, cimbru, sare, piper, ardei rgas rosu, ardei gras galben, dvlecei, ceapa si ulei de masline extravirgin.

Ingrediente:Ravioli cu branză, ardei gras şi dovlecei

pentru aluat:

  • 2 ouă
  • 2 gălbenuşuri
  • 300 g faină albă
  • 2 linguri griş
  • 1 praf de sare

pentru umplutură:

  • 1 bucată mozzarella (500 g)
  • 1 linguriţă cimbru
  • sare şi piper

pentru asezonare:

  • 1/3 ardei gras roşu
  • 1/3 ardei gras galben
  • 2 dovlecei
  • 1 ceapă mică
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin

 

Mod de preparare:

Frământă un aluat din ingredientele indi­cate, acoperă-1 şi lasă-1 să se odihnească 30 de minute. Intre timp, taie ardeii cubuleţe. Freacă mozzarella şi adaugă peste ea cimbrul, sare şi piper, după gust.

Imparte aluatul în două şi întinde două foi. Pune pe una dintre ele grămăjoare de umplutură, la o distanţă de 4 cm între ele. Acoperă cu cealaltă foaie de aluat, lipeşte-le între ele şi taie cu o formă rotundă ravioli.

Intr-o tigaie, înăbuşă ceapa tocată în ulei încins şi adaugă ardeii. Ţine pe foc mic timp de 5 minute, apoi adaugă dovleceii tă­iaţi bastonaşe subţiri. Pune sare, după gust, şi toarnă 2 linguri de apă caldă.

Fierbe ravioli 2 minute în apă clocotită cu un praf de sare, scurge-i şi căleşte-i 2 mi­nute în tigaia cu sos.

Ravioli cu brânză, ardei gras şi dovlecei

Ravioli cu branză, ardei gras şi dovlecei

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.