Ravioli cu branza ricotta
PrinteazaRavioli cu branza ricotta din: faina, oua, sare, branza ricotta, nucsoara si parmezan.
Pentru ravioli:
- 500 g făină
- 5 ouă
- sare
Pentru umplutură:
- 250 g brânză ricotta
- 5 ouă
- nucşoară
- parmezan ras
- sare
Mod de preparare:
Frământaţi făina şi ouăle până obţineţi un aluat consistent cu aspect lucios. Pudraţi cu făină planşeta şi întindeţi aluatul într-o foaie subţire. Intr-un castron combinaţi ouăle cu brânza ricotta şi amestecaţi foarte bine, până realizaţi o pastă omogenă.
Când această umplutură este gata, puneţi pe jumătate din foaia de aluat la distanţe egale, câte o linguriţă din amestec. Acoperiţi-le apoi cu cealaltă jumătate a foii de aluat.
Cu o ruletă tăiaţi în forma dorită în jurul grămăjoarelor de umplutură şi presaţi-le marginile cu degetele umede.
După câteva ore (3-4 In general) fierbeţi ravioli în apă clocotită. Când aceştia se ridică la suprafaţă, luaţi-i cu o spumieră, aşezaţi-i pe platou fierbinte şi aduceţi-i la masă stropiţi cu unt fierbinte şi parmezan ras.
Ravioli cu branza ricotta
Pofta buna!
Vreau sa gust si eu