Ravioli cu branza ricotta

Printeaza

Ravioli cu branza ricotta din: faina, oua, sare, branza ricotta, nucsoara si parmezan.

 

Ingrediente:Ravioli cu branza ricotta

Pentru ravioli:

  • 500 g făină
  • 5 ouă
  • sare

Pentru umplutură:

  • 250 g brânză ricotta
  • 5 ouă
  • nucşoară
  • parmezan ras
  • sare

 

Mod de preparare:

Frământaţi făina şi ouăle până obţineţi un aluat consistent cu aspect lucios. Pudraţi cu făină planşeta şi întindeţi aluatul într-o foaie subţire. Intr-un castron combinaţi ouăle cu brânza ricotta şi amestecaţi foarte bine, până realizaţi o pastă omogenă.

Când această umplutură este gata, puneţi pe jumătate din foaia de aluat la distanţe egale, câte o linguriţă din amestec. Acoperiţi-le apoi cu cealaltă jumătate a foii de aluat.

Cu o ruletă tăiaţi în forma dorită în jurul grămăjoarelor de umplutură şi presaţi-le marginile cu degetele umede.

După câteva ore (3-4 In general) fierbeţi ravioli în apă clocotită. Când aceştia se ridică la suprafaţă, luaţi-i cu o spumieră, aşezaţi-i pe platou fierbinte şi aduceţi-i la masă stropiţi cu unt fierbinte şi parmezan ras.

 

 

Ravioli cu branza ricotta

Ravioli cu branza ricotta

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.