Ravioli cu cartofi şi trufe

Printeaza

O reteta de ravioli cu cartofi si trufe din: faina alba, oua, sare, cartofi, parmezan, ricotta, ou, patrunjel, sare, anghinare, trufa, ceapa, mahiran, ulei de masline extravirgin si unt.

Ingrediente:Ravioli cu cartofi şi trufe

pentru aluat:

  • 400 g faină albă
  • 4 ouă
  • sare

pentru umplutură:

  • 400 g cartofi
  • 6 linguri parmezan ras
  • 200 g ricotta
  • 1 ou
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • sare

pentru asezonare:

  • 4 bucăţi anghinare
  • 1 trufa
  • 1 ceapă
  • 1 lingură măghiran
  • 1 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 50 g unt
  • 5 linguri parmezan ras

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii, curăţă-i de coajă, pasează-i şi apoi freacă-i cu o lingură de lemn. Adaugă parmezanul ras, ricotta, oul, pătrunjelul tocat şi sare, după gust. Amestecă până când obţii o compoziţie omogenă. Cât timp umplutura se odihneşte pentru întrepătrunderea aromelor, frământă din ingredientele indicate un aluat neted şi consistent.

Intinde o foaie subţire şi pune pe jumătate din ea grămăjoare de umplutură, la distanţe egale de 3 cm. Pliază foaia şi acoperă partea cu umplutură, apasă pe lân­gă umplutură, apoi taie ravioli cu ajutorul unei rotiţe de patiserie.

Taie anghinarea felii şi soteaz-o într-o tigaie cu ulei în­cins împreună cu ceapa tocată. Toarnă puţină apă şi fierbe anghinarea timp de 10 minute.

Intre timp, pune ravioli într-o oală cu apă cu un praf de sare şi fierbe-i. Când se ridică la suprafaţă, scoa- te-i cu o paletă şi pune peste ei unt topit, anghinarea şi parmezanul ras. Amestecă bine, adaugă măghiranul tăiat mai mare şi trufa tăiată lamele. Serveşte imediat.

Ravioli cu cartofi şi trufe

Ravioli cu cartofi şi trufe

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.