Ravioli cu cartofi şi trufe
PrinteazaO reteta de ravioli cu cartofi si trufe din: faina alba, oua, sare, cartofi, parmezan, ricotta, ou, patrunjel, sare, anghinare, trufa, ceapa, mahiran, ulei de masline extravirgin si unt.
pentru aluat:
- 400 g faină albă
- 4 ouă
- sare
pentru umplutură:
- 400 g cartofi
- 6 linguri parmezan ras
- 200 g ricotta
- 1 ou
- 1 lingură pătrunjel tocat
- sare
pentru asezonare:
- 4 bucăţi anghinare
- 1 trufa
- 1 ceapă
- 1 lingură măghiran
- 1 linguri ulei de măsline extravirgin
- 50 g unt
- 5 linguri parmezan ras
Mod de preparare:
Fierbe cartofii, curăţă-i de coajă, pasează-i şi apoi freacă-i cu o lingură de lemn. Adaugă parmezanul ras, ricotta, oul, pătrunjelul tocat şi sare, după gust. Amestecă până când obţii o compoziţie omogenă. Cât timp umplutura se odihneşte pentru întrepătrunderea aromelor, frământă din ingredientele indicate un aluat neted şi consistent.
Intinde o foaie subţire şi pune pe jumătate din ea grămăjoare de umplutură, la distanţe egale de 3 cm. Pliază foaia şi acoperă partea cu umplutură, apasă pe lângă umplutură, apoi taie ravioli cu ajutorul unei rotiţe de patiserie.
Taie anghinarea felii şi soteaz-o într-o tigaie cu ulei încins împreună cu ceapa tocată. Toarnă puţină apă şi fierbe anghinarea timp de 10 minute.
Intre timp, pune ravioli într-o oală cu apă cu un praf de sare şi fierbe-i. Când se ridică la suprafaţă, scoa- te-i cu o paletă şi pune peste ei unt topit, anghinarea şi parmezanul ras. Amestecă bine, adaugă măghiranul tăiat mai mare şi trufa tăiată lamele. Serveşte imediat.
Ravioli cu cartofi şi trufe
Poftă bună!