Ravioli cu fructe de padure
PrinteazaRavioli cu fructe de padure din: faina, ulei de masline, oua, sare, apa, mere, lamaie, zahar tos, unt, fructe de padure, scortisoara, frisca si inghetata de vanilie.
- 500 g faina
- o lingura cu ulei de masline
- 4 oua
- o jumatate de lingurita cu sare
- 50 ml apa
- 4 mere
- o jumatate de lamaie
- 300 g zahar tos
- 20 g unt
- 500 g fructe de padure
- un varf de lingurita cu scortisoara
- frisca
- inghetata de vanilie
Mod de preparare:
Jumătate din cantitatea de fructe de pădure se pune într-o oală împreună cu 200 g zahăr tos, se fierb până se formează un sos, amestecând din când în când ca să nu se lipească.
Merele se spală, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Se topeşte untul într-o oală, se pun merele împreună cu sucul de lămâie, restul de zahăr şi scorţişoara.
Se amestecă şi se fierb la foc mediu până se înmoaie şi scade sosul format. Ouăle se pun într-un bol împreună cu sarea, uleiul de măsline şi apa, se bat cu o furculiţă şi se frământă împreună cu făina.
Se lasă să se odihnească zece minute, se întinde o foaie subţire şi pe jumătate din foaie se pun grămăjaare din merele călite.
Se acoperă cu aluatul rămas, se taie pătrăţele şi se lasă să se usuce pe masă zece minute. Se fierb, se scurg, se pun pe un platou, se decorează cu sosul de fructe şi fructele rămase. Se pot servi cu frisca sau inghetata de vanilie, stropiti cu sosuld e fructe.
Ravioli cu fructe de padure
Pofta buna!