Ravioli cu iepure, spanac si sfecla
PrinteazaO reteta ravioli cu iepur, spanac si sfecla din: faina, oua, sare, iepure, jambon alb, spanac, frunze de sfecla rosie, ceapa albe, parmezan, ulei de masline, piper macinat, oase si resturi de iepure, supa, vin alb, rosii, busuioc, usturoi, cimbrisor, rozmarin, masline si ulei de masline.
pentru aluat:
- 500 g făină
- 4 ouă + 4 gălbenuşuri
- 5 g sare fină
pentru umplutură:
- 1 iepure dezosat
- 25 g jambon alb
- 500 g spanac
- 500 g frunze de sfeclă roşie
- 2 cepe albe
- 2 ouă
- 50 g parmezan ras
- 50 ml ulei de măsline
- sare
- piper măcinat
pentru sos:
- oasele şi resturile de iepure
- 1/2 ceapă
- 200 ml supă
- 150 ml vin alb sec
- 2 roşii
- 4 frunze busuioc
- 1 căţel de usturoi
- 2 fire de cimbrişor şi de rozmarin, tocate
- 50 g măsline negre
- 300 ml ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pregătiţi aluatul: amestecaţi şi frământaţi toate ingredientele. Formaţi o sferă şi puneţi-o 1 h la rece. între timp, pregătiţi umplutura: opăriţi 5 min spanacul şi frunzele de sfeclă. Rumeniţi carnea de iepure tăiată bucăţele, în ulei, cu ceapa tăiată solzi.
Adăugaţi frunzele scurse şi jambonul, şi fierbeţi totul 20 min. Lăsaţi compoziţia să se răcească şi tocaţi toate ingredientele, punând peste ele ouăle şi parmezanul. Săraţi şi piperaţi.
Pregătiţi sosul: rumeniţi oasele şi resturile de iepure, în 200 ml de ulei, iar apoi adăugaţi ceapa şi verdeţurile aromate tocate, după care turnaţi vinul alb. Lăsaţi compoziţia să scadă şi adăugaţi roşiile curăţate de pieliţă.
După 5 minute, puneţi supa şi lăsaţi totul să fiarbă 20 min. Pasaţi sosul, trecându-l printr-o strecurătoare fină. Adăugaţi măslinele, busuiocul, usturoiul zdrobit, restul de ulei, sare şi piper. Puneţi compoziţia deoparte, întindeţi aluatul şi decupaţi 2 dreptunghiuri de 50/30 cm.
Pe unul aşezaţi, la 5 cm distanţă, grămăjoare de umplutură. Umeziţi marginile aluatului de jur-împrejurul grămăjoarelor, iar apoi acoperiţi totul cu celălalt dreptunghi, lipindu-le bine. Decupaţi ravioli. Fierbeţi-i 5 min în apă clocotită, cu sare. Scurgeţi-i şi serviţi-i acoperiţi cu sos.
Ravioli cu iepure, spanac si sfecla
Poftă bună!