Ravioli cu langustine
PrinteazaO reteta simpla de ravioli cu langustine din: faina, vin alb sec, ou, praf de sare, langustine, briose, smantana, galbenus, hasmatuchi, sare, piper, creveti gri, verdeturi asortate, smantana, unt, sofran si maghiran.
pentru aluat:
- 250 g făină
- 50 ml vin alb sec
- 1 ou
- 1 praf de sare
pentru umplutură:
- 16 langustine fierte
- 30 g brioşe
- 2 linguri smântână proaspătă
- 1 gălbenuş
- 8 fire de hasmaţuchi
- sare
- piper
pentru sos:
- 400 g creveţi gri
- 1 legătură de verdeţuri asortate
- 250 ml smântână proaspătă
- 100 g unt
- sare
- piper
- 1 doză mică de pudră de şofran
- 3 fire de maghiran
Mod de preparare:
Mixaţi toate ingredientele pentru aluat. Adăugaţi 1/2 pahar de apă, continuaţi să mixaţi până ce aluatul capătă formă de sferă. Presăraţi-o cu făină şi puneţi-o deoparte 30 min. Intre timp, decorticaţi langustinele.
Păstraţi 8 pentru decor şi amesteca- ţi-le cu celelalte ingrediente necesare pentru umplutură. Mixaţi-le puţin. Pregătiţi sosul: clocotiţi 500 ml de apă într-o cratiţă, împreună cu creveţii şi legătura de verdeţuri asortate. Lăsaţi compoziţia la fiert timp de 20 min.
Strecuraţi totul, presând bine creveţii. Amestecaţi zeama în care au fiert creveţii, împreună cu smântână şi şofranul. Lăsaţi compoziţia la foc mare, să scadă la jumătate.
Pe planşeta presărată cu făină, întindeţi aluatul foarte subţire. Cu un pahar, decupaţi un cerc, umeziţi uşor marginile acestuia şi aşezaţi în mijloc o linguriţă de umplutură. Pliaţi-l în formă de colţunaş. Apăsaţi marginile cu degetele, pentru a se lipi de jur-împrejur. Repetaţi operaţia până când se termină umplutura.
Fierbeţi ravioli 5 min, în 5 I de apă clocotită cu sare. Scurgeţi-i şi pastraţi-i la cald. Adăugaţi bucăţele de unt în sos, în timp ce omogenizaţi compoziţia cu telul. Săraţi şi piperaţi. Serviţi aceste ravioli ornate cu langustinele păstrate şi acoperite cu sos. La sfârşit, presăraţi maghiranul.
Ravioli cu langustine
Poftă bună!