Ravioli cu morcovi şi pesto de busuioc
PrinteazaRavioli cu morcovi şi pesto de busuioc din: oua, galbenusuri, faina, curcuma, sare, ulei de masline, suc de portocale, ceapa, morcovi, miere, chimeb, branza feta, piper, spanac, busuioc, nuci caju, usturoi, parmezan.
- 3 oua
- 2 galbenusuri
- 300 g faina
- 1 lingurita curcuma
- sare
- 150 ml ulei de masline
- 150 ml suc de portocale
- 1 ceapa
- 500 g morcovi
- 1 lingura miere
- chimen
- 200 g branza feta
- piper
- 40 g spanac
- 6 fire busuioc
- 40 g nuci caju
- 1 catel de usturoi
- 60 g parmezan ras
- 1 albus
Mod de preparare:
Se amestecă ouăle cu gălbenuşuri, făină, curcu-ma şi un praf de sare; se adaugă 1 lingură de ulei. Se frământă şi se înfăşoară în folie şi se lasă la frigider 1 oră. Intre timp se toacă ceapa, se rad morco-vii şi se prăjesc 3-4 min. într-o lingură de ulei.
Se lasă să fiarbă până se evaporă lichidul; se adaugă apoi miere, chimen şi brânză. Se sărează şi se piperează după gust. Se toacă spanacul, busuiocul, nucile caju şi usturoiul; se pasează cu 30 g parmezan, restul de ulei, sare şi piper.
Se întinde o foaie subţire de aluat şi se unge 1/2 de suprafaţă cu albuş. Se aşază deasupra grămăjoare de umplutură; se acoperă cu restul de aluat; se decupează ravioli cu rotiţa şi se fierb în apă cu sare 4 min. Se servesc cu pesto şi parmezan.
Ravioli cu morcovi şi pesto de busuioc
Pofta buna!